Oldtimer Show-2020

15. Budapesti Oldtimer Show - 2020. október 9-11.

Nehéz körülmények ellenére sikerült megrendezni még 2020-ban a XV.Budapesti Oldtimer Show-t!

Járványügyi Kormányrendeletek szigorú betartása mellett október 9-11-ig sikeresen meg tudtuk rendezni összevont fesztiválunkat a Magyar Vasúttörténeti Parkban: „Oldtimer Show és Kolbászvásár”. Szeptembertől a média tele volt elmaradó rendezvények hírével, de mi mégis kitartottunk. Szokásos áprilisi időpont helyett októberben meg tudtuk tartani „kiállítás” és „vásár” típusú fesztiválunkat. Az oldtimer járművek mellett a hagyományőrző programok és a magyar gasztronómia töltötte ki a 10 hektáros fesztiválterületet. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park az Oldtimer Show Kft. fesztiváljain 2020-tól két átjáróval lesz összekapcsolva.  

Az előkészületek során a nagy érdeklődés mellett sajnos a járvány miatt aggódók távolmaradásával is számolnunk kellett. A kiállítási anyag összeállítását ez nagyon megnehezítette, mivel ragaszkodtunk az Oldtimer Show nemzetköziségének megtartása mellett. A kiállításra látogatók sok külföldi rendszámú oldtimer autóval találkozhattak. Angol, portugál, német, szerb, szlovák és izraeli gyűjtők sosem látott autóit mutattuk be. Méltó színvonalú oldtimerekkel tudtuk pótolni a határzár miatt távol maradó szlovák, cseh és osztrák antik autókat. Sajnos a Woods gőzautó nem tudott eljutni Budapestre, pedig a fesztivál előtti héten még úgy látszott menni fog. Konzuli engedéllyel rendelkező kiállítónk végül nem tudott elindulni Csehországból, a vírushelyzet miatt kihirdetett szükségállapot miatt.

Akik ellátogattak a rendezvényre, azt gondoljuk nem csalódtak. A mozdony körfűtőházban igazi csodaautókat állítottunk ki. Az ígért két gőzmozdony egész hétvégén füttyögött és szállította az érdeklődőket. A jubileumi kiállításunkon szokatlan módon a tengerentúli nagyvasak voltak túlsúlyban. Ez a szépségverseny eredményein is meglátszik. A titkos zsűri pénteken este értékelte ki a kiállított járműveket, ami alapján szombat reggel elhelyeztük a győztes járművek elé a „szelep kupa”-kat. Büszkék vagyunk arra, hogy valóban szakmai hátterű az Oldtimer Show jármű szépségversenyének a kiértékelése. A zsűri tagjait senki sem ismeri, így befolyásolni sem tudják őket. Sajnos kevés kivételtől eltekintve Magyarországon nem szakmai szempontok alapján szokták díjazni a résztvevőket oldtimer eseményeken. Visszajelzésekből tudjuk, hogy az Oldtimer Show-n nyert díjat komoly elismerésnek tekintik. Már a kiállítócsarnokba való bekerülés is elismerés, amit a szervezők emlék pólóval és jubileumi bronzplakettel honoráltak.

OT Találkozóra a jelentkezési határidőt (okt. 4.) sajnos sokan nem tartották be. Ismét azt tapasztaltuk, hogy okt. 4. után a postafiókunkat elárasztották az elkésett jelentkezések. Ezekkel sajnos már nem volt lehetőségünk foglakozni, mivel okt. 5-én reggeltől minden szervező a berendezésen dolgozott. Az OT Találkozóra jelentkezés határidejének nem betartása fizikai akadályba ütközik –sajnos erre sokan nem is gondolnak. A jövőben is csak azok tudnak majd részt venni az OT Találkozón, akik a rendezvény hetét megelőzően, tehát a megadott határidőig beregisztrálnak.

Akik az elismertségre vágynak, azoknak továbbra is a kiállításon való részvételt ajánljuk. Szerencsére már a kezdetektől fogva olyan járművekkel szoktak jelentkezni kiállítónak, amik egy nemzetközi kiállítás elvárásainak is megfelelnek. Azt gondoljuk az egészséges önkritika maga a színvonalas magyar oldtimer kultúra lenyomata. Büszkén állítjuk, hogy hazánk ezen a téren egyáltalán nem marad el a fejlettebb országoktól!

Olyan eset is előfordul, hogy már benevezett típussal jelentkeznek kiállítónak. A duplikátum típusok kiállítására sajnos nincs lehetőség, mivel az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet állítunk ki. Ilyenkor marad az OT Találkozó lehetősége, vagy a jövő évi kiállítás, amire majd hamarabb kell jelentkezni.

A kiállításon bemutatott oldtimer jármű tulajdonosoknak ezúton is köszönjük a részvételüket. A díjazottaknak gratulálunk!

Előttünk a tél, amire mindenki félve gondol a járványhelyzet miatt. Bizakodással tölthet el bennünket a kora tavaszra ígért védőoltás és az hogy a lakosság fegyelmezetten követi a vírusvédelmi előírásokat. Az Oldtimer Show Kft. nagy reményekkel vág bele a 2021-es Oldtimer Show szervezésébe! Az októberben határainkon kívül rekedt antik autók tulajdonosai startra készen várják a budapesti vendégszereplést. Meglepő módon tőlük nagyon sok biztatást kapunk! Sok külföldi kiállítónk idős kora ellenére is jönne hozzánk, csak tegye ezt lehetővé a határzár feloldása. Azt gondoljuk erre minden esély megvan! A szervezők és egész Magyarország várja, hogy 2021-es év tavaszi napsugarai visszahozzák nekünk a mindennapok szabadságát.

Ime a sokak által várt válasz a jövő évi dátumra: 2021. április 9-11.

Decembertől tudjuk fogadni a 2021-es Oldtimer Show-ra a jelentkezéseket kiállítónak. Magánszemélyek, klubok és üzleti vállalkozások jelentkezését is várjuk, a szokásos módon e-mailben. A jelentkezéshez kérjük fotókat is csatoljanak, illetve ne felejtsék megadni a tel. számukat.

Hetente frissülő információkat itt olvashatják: www.oldtimershow.hu

2020-as Oldtimer Show díjazottjai: https://www.oldtimershow.hu/dijazottak-kategoriak/

Oldtimer Show Kft.