XVII. Oldtimer Show 2022. május 13-15.
Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer-jármű kiállítása 2022-ban megújul!

A vírushelyzetre gondolva a szokásos április eleji dátum helyett május 13-15-re tűztük ki az idei oldtimer jármű fesztiválunkat. A külföldi kiállítóink már lelkesedésen készülnek Budapestre! Nagyon ritka és Magyarországon soha sem látott autók bemutatására számíthat a közönség! Nemzetközi kiállításunkon ismét összemérhetik a szépségüket a hazai és a külföldi oldtimer járművek: autók, motorok, kerékpárok, katonai járművek, teherautók, buszok, traktorok, stabil motorok. Különböző kategóriákban összesen 32 díjat ítél majd oda a zsűri, a kedvelt „Szelep Kupa”-t.

A kiállításon kívül az „OT Találkozó”-ra is sok szépséget neveztek be. A nevezési folyamat május 8-ig tart.

A találkozó mindhárom rendezvénynapon lesz, ide oldtimer autókkal és világháború előtti motorokkal lehet jelentkezni. A külső területeken lesznek elhelyezve a nagyobb vasak: buszok, teherautók és veterán traktorok a Csabai Tájház mellett. A Víztorony Parkban lesz ismét veterán katonatábor és íjásztatás a gyerekeknek –díjmentesen. A fiatalok kedvéért ismét lesz „Sport- és Tuningautó Kiállítás” Az apróságok kipróbálhatják a népi termelőeszközöket. A gyerekek saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatkákat a 30 féle állattal benépesített karámjainkban.

Ismét 10 hektáros rendezvényterületen várjuk a látogatókat, a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolt területein.  A fedett kiállítócsarnokon kívül sok kiállítás és kiegészítő program lesz szabadtéren is. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállításán látható lesz a holokauszt emlékvonat, a híres Aranyvonat és Horthy kormányzó tárgyalókocsija is. A gyerekeknek lesz terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig retro tárgyak és régi játékok kiállítása.

A nosztalgiajárművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia -a magyar hagyományok legjava! A „Gasztro utca”-ben füstölt kolbászokat, kürtőskalács, házi sajtokat, lekvárokat, fűszereket és mindenféle háztáji ételt lehet vásárolni. A „Kézműves utcában” és a „Vásártéren” kézműves portékák lesznek kaphatók.

2022-ben megújul az Oldtimer Show! Jelmondatunk: „Középpontban a család”  Szakítunk az eddigi fesztiválos beléptetési szokással. A látogatók ezentúl behozhatják a parkba az uzsonnájukat. A nagycsaládosoknak kedvezve piknik helyszínt alakítunk ki a Díszkút melletti gyepen. Mostantól az Oldtimer Show-ra be lehet hozni a szendvicset és a teát (Kis mennyiségben, saját fogyasztásra.  A szeszes italokat továbbra sem lehet behozni és az étel helyben készítése vagy a melegítése sem engedélyezett.)  Akik a helyszínen szeretnének frissen sülteket fogyasztani, azok számára újdonsággal jelentkezünk: A nagy parkban az eddig szokásos sütöde helyett „Food-Truck” utcát alakítunk ki, ahol sokféle étel és ital különlegesség lesz kapható.  

Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és könnyebben lehet lefotózni a kiállított járműveket.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát adunk. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüssfigurákat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen.  Különféle autós és motoros újságokból is lesz ajándékba hazavihető egy raklappal.

Jöjjenek régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban kérhetik a retro ruhás látogatóink.

Ismét meghirdetjük a nyílt „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Ezen minden látogató részt vehet, aki retro ruhában érkezik a rendezvényre. A versenyre regisztrálni a helyszínen lehet, az Orient csarnokban lévő Keleti-Pályaudvar makettnál, az oldtimer kerékpáros standnál. Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés. Gyere te is retro ruhában az Oldtimer Show-ra! J

Az Oldtimer Show családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék lesz a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell: nagy légvár a kis parkban, bungee gumiasztalok és mini légvár a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, Víztorony Parkban díjmentesen kipróbálható az íjászat, kézműves foglalkoztatónk a Tájház mellett lesz. Ugyanitt régi termelő eszközök interaktív kiállítása lesz, ahol ki lehet próbálni a kukorica morzsolót, darálót és a tökpucolót. A Tájház előtti karámoknál terményeket lehet etetni az állatkákkal és lesz állatsimogató is. Három karámunkban törpe kecske, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb… Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni. Az ide betérők vendégünk lesz egy „Csabai” kolbász kóstolásra! J  Tájház utcában a Palotai Betyárok is várják a gyerekeket népi mesterség bemutatóikkal és gyerekfoglalkoztatóval.

Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős, tűzoltás a gyerekeknek a Kalandjárók Kiállítás területen –díjmentesen! (a díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe)

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni az összes WC-mosdó egységet. Természetesen mindenütt ki lesz helyezve kézfertőtlenítő és minden mosdóban lesz pelenkázó a kisgyerekeseknek. A parkolás is díjmentes lesz nagy befogadóképességű parkolóinkban. A parkolóink füvesítésén sokat dolgoztunk, azért hogy ne legyen itt por. Fontos! A parkolóinkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasítása szerint parkol le. A parkolók és a bejáratok térképe itt nézhető meg: https://www.oldtimershow.hu/berendezesi-terkep/    Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a helyszínre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 jelű parkolónkban. A Vasúttörténeti Park megközelítése -különböző közlekedési eszközökkel a rendezvény honlapján fel vannak sorolva „KIÁLLÍTÁS HELYSZÍNÉNEK MEGKÖZELÍTÉSE” link alatt: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/

A legfontosabb kérdés -mint mindig- a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak a 2022-es Oldtimer Show-n. Amennyiben a külföldi kiállítók közül valaki nem tudna jönni, akkor a kiállítóhelyét exclusiv hazai vagy Magyarországon lévő külföldi gyűjteményekből pótoljuk.

Különleges „keleti” gyártmányok bemutatására is törekszünk. Egyik unikum lesz egy Wartburg Sport Coupe, ami éppen az Oldtimer Show-ra fog elkészülni 3 éves restaurálás után. A kiállítás korelnöke egy 119 éves automobil lesz, a másik szintén 119 éves motorbicikli mellett.

Figyelem! A járműveket védő kordonköteleket átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat és díszkordonokat kérjük ne érintsék meg. Ez nem csak biztonsági, hanem vírusvédelmi szempontból is fontos! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy biztonsági okokból 50db kamerából álló kamerarendszer van kiépítve a rendezvény területén.

Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik a kiállított járművek mellett örömmel állnak modellt az emlékfotók elkészítéséhez. Veterán katonai járművek és relikviák is lesznek a kiállításon. Kérjük az öltözeteken látható önkényuralmi jelképeket csupán kortörténeti emléknek tekitsék.

Fiataloknak szóló kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”-on extrém tuning autók, versenyautók és luxus sportautók lesznek kiállítva. A depóhangulathoz tartozó csinos lányokkal is találkozhat itt a közönség. Itt lesz látható az MATS idei nyereményautója is! A tuningautók között lesznek „retro tuning autók” is, amik felspécizett oldtimerek.

Veterán katonai hagyományőrzők várják az érdeklődőket a Víztorony Park füves területén. Itt veterán katonai járművek, fegyver és öltözet kiállítás lesz látható. Lesznek felpróbálható veterán katonai öltözetek és kézbe vehető korabeli fegyverek is.  

A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli ruhákba öltözött kerékpárosokkal.

Az Oldtimer Show hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, a hatalmas Truman. A veterán gőzössel rövid próbautat is lehet tenni a parkban. Itt lesz a híres Nohab dízelmozdony, a Csajka és a GMC sínautók. Lesz még lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút meghosszabbított sínpályán. Emellett a Vasúttörténeti Park összes látványossága megtekinthető lesz.

Oldtimer jármű tulajdonosok szempontjából a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművükkel túrázással egybekötött kiállítás-látogatásra jönnek a fesztiválunkra. Mindhárom napon lesz ez a program, ami változó oldtimer autó felhozatalt kínál.

A nevezési határidő: május 9. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a parkba)

Nyitvatartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

A belépőjegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával és mindhárom bank SZÉP kártyájával meg lehet vásárolni. (SZÉP kártyák zsebei közt átjárhatóság van hatályban)

Az érintésmentes jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fesztivál belépőjegy vásárlási applikációjával lehet megoldani.  

Belépőjegy árak: pénteki jegy 4.000Ft (egységáras), nyugdíjas jegy 4.000Ft, felnőtt jegy 6.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), családi jegy 15.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek az Oldtimer Show bármelyik napján felhasználhatók, de a pénteki jegy csak pénteken használható fel! A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.

A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „HÁZIREND”-et:  https://www.oldtimershow.hu/hazirend/

Az „Oldtimer Show”-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: https://www.oldtimershow.hu/  

Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg:  

https://www.oldtimershow.hu/az-oldtimer-show-dijazottai-2018-2021/

Látogassák meg facebook oldalunkat a friss hírekért: https://www.facebook.com/oldtimershow/ 

Posztolják az Oldtimer Show kreatívjait, hogy időben értesülhessen róla minden ismerősük.

Adja tovább a 17. Budapesti Oldtimer Show hírét barátainak, ismerőseinek és munkatársainak.

Vegyen részt facebook képmegosztó játékunkon, ahol belépőjegyeket nyerhet.

Találkozzunk május 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

Kiss Tamás rendező (Oldtimer Show Kft.)