XVII. Oldtimer Show 2022. május 13-15.
Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

2022-ben megújul az Oldtimer Show!

Új jelszavunk: középpontban a családok!

Megértve a látogatók igényét, 2022-től nem fogjuk tiltani az étel és az ital behozatalát a parkba. Ez SAJÁT CÉLRA hozott szendvicseket, teát és üdítő italokat jelent. Úgy döntöttünk szakítunk a fesztiválok által diktálta trenddel. Ezt a döntést elsősorban a családok érdekében hoztuk meg, akik gyakran panaszkodnak arról, hogy a rendezvényen magas árakon tudják megvenni a frissen sülteket. Megértjük, a nagycsaládosok számára nem megengedhető, hogy az egész család a fesztiválra kitelepült sütödékben étkezzen. Ha éhes vagy szomjas a gyerek, akkor muszáj neki adni valamit a csibecsőrébe. Ezentúl be fogjuk engedni a hátizsákban hozott piknik csomagot. (az alkohol behozatalát ezután sem fogjuk engedni)

Piknik parkot alakítunk ki a Díszkút környéki gyepen, ahol sörpadokat helyezünk el. A látogatók itt nyugodtan leülhetnek elfogyasztani az otthonról hozott ételt, italt. A tévedés elkerülése végett, ez csupán otthonról hozott egyszerű uzsonnát jelent. Főtt ételek behozatala vagy az ételek melegítése, főzés a rendezvényen TILOS! A gyepen plédet is le lehet teríteni, ha valaki klasszikus piknikre gondolt. Szóval a nagycsaládosokat ezentúl ne tartsa vissza az Oldtimer Show látogatásától, hogy nem hozhatják be a parkba az uzsonnájukat. 2022-től behozhatják! J

Természetesen a melegkonyhai vendéglátás továbbra is biztosítva lesz azok számára, akik ezt igénylik. Mostantól azonban egészen másképp! A sokat panaszolt sütödéseket mind kitiltottuk. Helyettük minőségi, melegkonyhás ételeket helyben készítő kisbüfék lesznek. Food-Truck stílusú étel- és ital-árusító büfékocsikat fogunk elhelyezni mindkét park területén. A rendezvényünkön élelmiszer minőség-ellenőr is fog tevékenykedni.

Az Oldtimer Show 2022-es kiállításra már fogadjuk a jelentkezéseket oldtimer járművekkel: autó, motor, traktor, therautó, busz, katonai járművek, … A kiállításon résztvevő oldtimer járművek mind oldtimer szépségversenyen vesznek részt. A korok és járműtípusok szerinti kategóriákban 30 jármű fog „SZELEP KUPA”-t kapni. A zsűrizést titkos zsűri fogja végezni május 13-án este, a kiállítás első napján.

Még kevéssé ismert, de egyre népszerűbb „OT Találkozó” ismét lesz. Sokak kérdésére válaszolva: az OT Találkozó egy kiegészítő rendezvénye az Oldtimer Show-nak, annak mindhárom napján van. A szabályok nem változnak: csak előzetes regisztrációval lehet ezen részt venni. Az előzetes regisztrációt elmulasztó oldtimer autó tulajdonosok nem fognak tudni beállni az OT Találkozó helyszínére: Víztorony Park. A résztvevő oldtimer autó tulajdonosoktól együttműködést várunk el, cserébe azért hogy díjmentesen beléphetnek az Oldtimer Show-ra. Az OT Találkozóra továbbra is a benevezni kívánt autó fotójával lehet jelentkezni, április 20-tól. A jelentkezéskor meg kell jelölni a kiválasztott napot. Az OT rendszám nem kötelező, de a benevezett autónak meg kell felelnie a muzeális minősítés követelményeinek.

Válaszul azoknak, akik a változékony időjárás miatt aggódnak: az Oldtimer Show még soha sem maradt el a zord időjárás okán. (csak a vírushelyzet miatt kellett halasztanunk az Oldtimer Show-t, de 2020-ban és 2021-ben is megtartottuk októberben) 2013-ban 2 méteres hótorlasz volt az egész országban, mégis megtartottuk a rendezvényt, melynek fotóit a honlapunk fotógalériájában tekinthetik meg. Szóval ha esik, ha fúj, az Oldtimer Show várja a látogatókat!

Nyitva tartás: pénteken 12:00-18:00, szombat és vasárnap 09:00-18:00

Folyamatosan frissített információk mindig itt találhatók: www.oldtimershow.hu