XVIII. Oldtimer Show 2023. április 14-16.
Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

Kedves oldtimer jármű kedvelő közönségünk! 

2023-ban az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre: április 14-16. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park.  

Az Oldtimer Show területe 10 hektáros, mely két park összevonásával jön létre. A fő látványosság: oldtimer autók és motorok kiállítása a körfűtőházban. A nagyobb járműveket a külső területeken helyezzük el: USA nagyvasak, autóbuszok, teherautók és traktorok.  

A legfontosabb kérdés minden évben a kiállítási anyag. Megnyugtatjuk az oldtimer jármű rajongókat, idén is teljesen új kiállítási anyag lesz, köztük sok külföldi kuriózummal. Igazán komoly felhozatalra számíthattok! J  

Lesz 2 különleges stand restomod atuókkal és ki lesz állítva élőben Villám McQueen! 

A kiállított járművek oldtimer szépségversenyen vesznek részt. Különböző korok és járműfajták szerinti kategóriákban, összesen 30db díjat ítél oda a nemzetközi zsűri. 

A Víztorony Parkban szombaton nagyszabású „Tuningautó Kiállítás” lesz a fiatalok kedvéért. Itt retro tuning autók és versenyautók is láthatók lesznek. Vasárnap „OT Találkozó” „American Car Club Hungary Találkozó” és „Jaguar Club Találkozó” lesz ugyanitt. Az OT Találkozón előzetes regisztrációt követően lehet részt venni.  

A Víztorony Parkban idén ismét lesznek veterán katonai járművek és felszerelések kiállítva a szovjet, amerikai, vietnami és MH hagyományőrző alakulatok táboraiban. Itt veterán fegyver kiállítások és korabeli harcászati imitációk is lesznek. Újdonság lesz a vadnyugati cowboy kaszkadőrök bemutatója az állatkarámoknál.  

Rendezvényünkön az oldtimer járműveken kívül hagyományőrző programok is lesznek. Ismét látogatható lesz a Csabai Tájház. Mellette veterán traktorok helyezünk el.  

A nagy parkban a háztáji termelők és a kézműves iparművészek mutatkoznak be. A „Gasztro” utcában, a „Kézműves” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni háztáji ételeket és kézműves használati tárgyakat.  

A nagy parkban újdonság lesz a „Sportautó Kiállítás”, ami az új lakóautókat felvonultató „Kalandjárók Kiállítás” területén lesz. 

Az Oldtimer Show hosszú hétvégéjén életre kel a Vasúttörténeti Park összes látványossága! Európában egyedülálló gőzmozdony kiállítás lesz látható. A vasútikocsi kiállításon több frissen restaurált jármű lesz látható. A modellházban terepasztal és vasútmodell kiállítás várja az érdeklődőket. A vasutas interaktív programok mind üzemelni fognak: mozdonyforgató, lóvasút, hajtányok, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is, a hatalmas Truman. A piros Nohab dízelt belülről is meg lehet nézni. 

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény! Rengeteg díjmentesen kipróbálható játék lesz a gyerekeknek: állatsimogató, kézműves termelőeszközök kipróbálása, háziállat etetés, mesterség bemutatók, gyerekfoglalkoztató, arcfestés, íjászat, airsoft lövészet, játszótér és csemete ugráló. Díjmentes lesz a parkolóink és a mosdók használata. (parkolóinkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek által mutatott helyre parkol –a közlekedést akadályozó autót a tulajdonos költségére elszállíttatjuk) A helyszínre nem csak autóval lehet érkezni! Buszokat is tudunk parkoltatni -a buszok érkezését előre kell jelezni. A motorkerékpárral és a kerékpárral érkező látogatók részére a P1 jelű parkolóban lesz kialakítva „motorparkoló” és külön „kerékpártároló”. Mivel a parkhoz kerékpárút is vezet, javasoljuk jöjjenek minél többen kerékpárral! A Magyar Vasúttörténeti Park nevéhez méltóan vasúton is megközelíthető, a MÁV Esztergomi vonalán. A helyszín megközelíthető különböző tömegközlekedési eszközökkel, melyről itt találhatók az információk: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/  

Gazdasági intézkedések: a magas infláció hatásaitól próbáljuk mentesíteni az Oldtimer Show kedvelőit. A legtöbbet vásárolt felnőtt jegy árát nem emeltük meg. Csak a kedvezményes jegyek árát voltunk kénytelenek emelni. Továbbra is lesz csökkentett árú pénteki jegyünk. Ezt főleg a nyugdíjasoknak javasoljuk és azoknak akik nyugodtabb körülmények között szeretnék a járműveket fotózni és sétálgatni a parkban. Pénteken még nem lesz felfűtve a gőzös és nem jár a lóvasút. A pénteki nap kiállítás jellegű lesz, kevésbé mozgalmas.  

Parkolóink és a WC használata továbbra is díjmentes. A családosokat sok ingyenes gyerekjátékkal várjuk. A sütödék árszabását korlátoztuk. Frissen sült házias ételeket a fesztiválokon megszokott áraknál olcsóbban fogyaszthatnak a látogatóink. A nagycsaládosok a parkba az otthonról hozott tízóraijukat behozhatják. (fejenként egy szendvics és 0,5L tea vagy víz) 

A rendezvény belépőjegyeit ettől az évtől nem árusítjuk elővételben annak magas járulékos költségei miatt. Ezért a jegyek csak a helyszínen lehet megvásárolni, a rendezvény nyitvatartási idejében. A belépőjegyeket korlátlan számban lehet megvásárolni, az alábbi fizetőeszközökkel: készpénz (HUF vagy EUR), bankkártyák, SZÉP kártyák.  

A Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!  

Az Oldtimer Show házirendje itt olvasható: https://www.oldtimershow.hu/hazirend/ Rendezvényünk „kiállítás” és „vásár” besorolású, így az esetlegesen érvénybe lépő (legutóbbi) vírusvédelmi szabályok szerint, oltási igazolvány nélkül is látogatható. 

Friss információkért látogasson el időnként az oldtimershow.hu oldalunkra!  

Facebook oldalunkon nyereményjátékokon is részt vehet, ha megosztja posztjainkat.  

Már most jelezzük, ősszel is lesznek oldtimerek a Vasúttörténeti Parkban! Október 13-15-ig másodjára kerül megrendezésre a 2022-ben útjára indult szezonzáró fesztiválunk: „Tuning és Retro Fesztivál” -Oldtimer Show és az AMTS szervezőinek közös szezonzáró rendezvénye, melyről infók itt találhatók: www.trf.hu