XIX. Budapest Oldtimer Show!

Minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, díjmentes parkolás, családos programok, sok ajándék.

2024-ban az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Parkban: április 13-14.

Az Oldtimer Show kiállítása és kiegészítő programjai mellett Európa legnagyobb vasúti múzeuma is megtekinthető. A fő látványosság a mozdony fűtőcsarnokokban lesz, tematikus szekciókban és szóló standokon elhelyezve: KGST korszak autói és motorjai, Nyugat-Európai autók és motorbiciklik, amerikai olasz és angol sportautók, törpe autók és különlegességek. Természetesen az Oldtimer Show-ra jellemző legfőbb látványosság a világháború előtti járművek lesznek, minden eddiginél több külföldi kiállító részvételével. Az Oldtimer Show jellegzetessége a bemutatott járműpaletta sokszínűsége. A kiállítócsarnokokban autók és motorok mellett különlegességek is lesznek: traktorok, veterán kerékpárok, pedálos kisautók, stb…. A járművek elé részletes műszaki adatlapot helyezük ki, sztorikkal fűszerezve. A külső területen a nagyobb veterán járműveket helyezzük el: amerikai luxusautók, teherautók és autóbuszok.

A nosztalgia érzést erősíti majd a retro mozdonycsarnok látványa és az olajszagú padlózat. Sétálgatás közben régi korok zenéje adja a hangulatot. A fakerekű autók mellett korabeli ruhába öltözött hölgyeket lehet majd fotózni. A mozdonycsarnokban kiállított járművek oldtimer szépségversenyen vesznek részt. Különböző korok és járműfajták szerinti kategóriákban összesen 30db díjat ítél majd oda a nemzetközi zsűri.

A park szabadtéri területén sok kiegészítő program lesz látható: veterán katonai hagyományőrző alakulatok, sportautó kiállítás, Kalandjárók Kiállítás, kézműves és háztáji vásár. A peronoknál a vadnyugati cowboy kaszkadőrök bemutatója lesz, melynek végén az egyik kaszkadőrt felgyújtják élő előadásban.

Az Oldtimer Show hosszú hétvégéjén életre kelnek a Vasúttörténeti Park interaktív programjai: mozdonyforgató, lóvasút, hajtányok, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is. A piros Nohab dízelt belülről is meg lehet majd nézni. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítása lesz látható! Sok új vasúti jármű restaurálása fejeződött be az elmúlt 2 évben: holokauszt emlékvonat, harckocsi és lövegszállító kocsik, Horthy kormányzó tárgyaló kocsija és az impozáns Aranyvonat. A modellházban terepasztal és vasútmodell kiállítás várja az érdeklődőket.

A díszkút környékén piknik parkot alakítunk ki. Itt lesz egy házias sütöde, melyben mérsékelt árakon lehet nagy adag és ízletes frissensülteket enni. Más fesztiválokon megszokott, hogy nem lehet behozni semmilyen ételt és italt. Mi ezzel a szokással szakítottunk a családos vendégeink kedvéért. Rendezvényeinkre az uzsonnát (szendvics és kis palack tea) be lehet hozni. Az Oldtimer Show családbarát rendezvény! Rengeteg díjmentesen kipróbálható játék lesz a gyerekeknek: népi játékok, gyerekfoglalkoztató, arcfestés, gyerekrajz verseny, íjászat, airsoft lövészet, bungee gumiasztal és játszótér.

Rengeteg ajándékkal várunk! A jegypénztárainknál ajándék emlékmatricát kapnak a jegyvásárlók. A parkban a gyerekek ingyen plüssfigurát kapnak, a felnőttek autós újságokat vihetnek haza ajándékba.

Díjmentes lesz a parkolóink és a mosdók használata. (parkolóinkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek által mutatott helyre parkol –a közlekedést akadályozó autót a tulajdonos költségére elszállíttatjuk)

A helyszínre nem csak autóval lehet érkezni! Buszokat is tudunk parkoltatni, de a buszok érkezését előre kell jelezni e-mailben. A motorkerékpárral és a kerékpárral érkező látogatók részére a P1 jelű parkolóban lesz kialakítva „motorparkoló” és külön „kerékpártároló”. Mivel a parkhoz kerékpárút is vezet, javasoljuk jöjjenek minél többen kerékpárral! A Magyar Vasúttörténeti Park nevéhez méltóan vasúton is megközelíthető, a MÁV Esztergomi vonalán. A helyszín megközelíthető különböző tömegközlekedési eszközökkel, melyről itt találhatók a részletes információk: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/

Jegyek: A rendezvény belépőjegyeit már nem árusítjuk elővételben. A jegyeket csak a helyszínen lehet megvásárolni, a rendezvény nyitvatartási idejében az alábbi fizetőeszközökkel: készpénz, bankkártyák és OTP SZÉP kártya. Sorban állástól nem kell tartani, mert 10 jegypénztárral készülünk. Ismét lesz kedvezményes családi jegy!

Újdonság! 2024-es Oldtimer Show-n egy gyönyörű oldtimer autót fogunk kisorsolni a belépőjegy vásárló között. A nyeremény autóról facebook oldalon közlünk részleteket.

A Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

Az Oldtimer Show házirendje itt olvasható: https://www.oldtimershow.hu/hazirend/ Rendezvényünk „kiállítás” és „vásár” besorolású, így az esetlegesen érvénybe lépő (legutóbbi) vírusvédelmi szabályok szerint, oltási igazolvány nélkül is látogatható.

Facebook oldalunkon nyereményjátékokon is részt vehetsz, ha megosztod valamelyik posztunkat. Friss információkért látogasson el időnként az oldtimershow.hu oldalunkra!