XIX. Budapest Oldtimer Show!

Belépőjegyeddel most egy igazi OT autót nyerhetsz!
Minden eddiginél több külföldi kiállító, díjmentes parkolás, családos programok és sok ajándék.

2024-ben az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Parkban: április 13-14.

Az Oldtimer Show nemzetközi veteránjármű kiállítás és kiegészítő programjai mellett Európa legnagyobb vasúti múzeuma is megtekinthető. A fő látványosság az Orient és West mozdonycsarnokokban lesz, tematikus és szóló standokon elhelyezve: KGST korszak autói és motorjai, Nyugat-Európai autók és motorbiciklik, amerikai, olasz és angol sportautók, törpe autók, luxusautók, stb… Az Oldtimer Show-ra jellemző legfőbb látványosság a világháború előtti járművek, most különösen nagy számban lesznek. Minden eddiginél több külföldi kiállító részvételével! Magyarországon ismerelten oldtimer autótípusok kerülnek bemutatásra: Alvis, Dusemberg, Rajos Special és VA Special versenyautók, stb…

Motorkerékpárokból is bőven lesz különlegesség! 100 évnél öregebb antik motorok, Steve McQueen crossmotorja, különleges vintage motorbiciklik Csehországból, japán motor kiállítás.

Az Oldtimer Show jellegzetessége a bemutatott járműpaletta sokszínűsége. A kiállítócsarnokokban autók és motorok mellett különlegességek is lesznek: traktorok, veterán kerékpárok, pedálos kisautók, kisteherautó, stb…. Minden jármű elé részletes műszaki adatlapot helyezük ki, sztorikkal fűszerezve. A külső területen a nagyobb veterán járműveket helyezzük el: amerikai luxusautók, teherautók, autóbuszok.

A nosztalgia érzést erősíti majd a retro mozdonycsarnok látványa és az olajszagú padlózat. Sétálgatás közben régi korok zenéje adja a hangulatot. A fakerekű autók mellett korabeli ruhába öltözött hölgyeket lehet majd fotózni. A mozdonycsarnokban kiállított járművek oldtimer szépségversenyen vesznek részt. Különböző korok és járműfajták szerinti kategóriákban összesen 30db díjat ítél majd oda a nemzetközi zsűri. A díjátadó vasárnap 14:00 órától kezdődik a Vasútikocsi színpadon.

A park szabadtéri területén sok kiegészítő program lesz látható: Sportautó Kiállítás, Kalandjárók Kiállítás, veterán katonai táborok, kézműves és háztáji vásár, OT találkozó.

Az Oldtimer Show hosszú hétvégéjén életre kelnek a Vasúttörténeti Park interaktív programjai: mozdonyforgató, lóvasút, hajtányok, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is. A piros Nohab dízelt belülről is meg lehet majd nézni. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállítása látható! Sok új vasúti jármű restaurálása fejeződött be az elmúlt 2 évben: holokauszt emlékvonat, harckocsi és lövegszállító kocsik, Horthy kormányzó tárgyaló kocsija és az impozáns Aranyvonat.

A modellházban terepasztal és vasútmodell kiállítás várja az érdeklődőket.

 

A díszkút környékén piknik parkot alakítunk ki. Itt lesz egy házias sütöde, melyben mérsékelt árakon lehet nagy adag és ízletes frissensülteket enni. Más fesztiválokon megszokott, hogy nem lehet behozni semmilyen ételt és italt. Mi ezzel a szokással szakítottunk a családos vendégeink kedvéért. Rendezvényeinkre az uzsonnát (szendvics és kis palack tea) be lehet hozni. Az Oldtimer Show családbarát rendezvény! Rengeteg díjmentesen kipróbálható játék lesz a gyerekeknek: népi játékok, gyerekfoglalkoztató, arcfestés, gumiasztal, játszótér.

Rengeteg ajándékkal várunk! A jegypénztárainknál ajándék emlékmatricát kapnak a jegyvásárlók. A gyerekeknek a vasútikocsi színpad mellett plüssfigurát adunk ajándékba! A felnőttek autós újságokat vihetnek haza ajándékba.

Idén 25 éves az Oldtimer Show Kft. Ez alkalomból a 2024-es Oldtimer Show belépőjegy vásárlók között 3 nyereményt is kisorsolunk. A harmadik és a második díj 1-1 autós ajándékkosár. A fődíj egy tűzpiros színű, 5 ajtós, VW Golf II gépkocsi, OT rendszámmal. A nyereményautó 1990-ben Magyarországon új korában lett értékesítve a MERKUR Autókereskedelmi Vállalat csepeli telephelyén. A nyereményautó rendkívül megkímélt, muzeális minősítéssel rendelkezik. Minden Oldtimer Show belépőjegy nyereményszelvény!

 

A nyereménysorsolás vasárnap 16:00-kor lesz a vasútikocsi színpadon. Részletes információt a nyereményautóról és a sorsolásról a facebook oldalunkon fogjuk csepegtetni.

 

A nyeremények sora itt nem ér véget! Retro Mobil magazin standján egy oldtimer robogót sorsolnak ki.

Díjmentes lesz a rendezvény látogatóinak a parkolók és a mosdók használata. (parkolóinkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek által mutatott helyre parkol –a közlekedést akadályozó autót a tulajdonos költségére elszállíttatjuk)

A helyszínre nem csak autóval lehet érkezni! Buszokat is tudunk parkoltatni, de a buszok érkezését előre kell jelezni e-mailben. A motorkerékpárral és a kerékpárral érkező látogatók részére a P1 jelű parkolóban lesz kialakítva „motorparkoló” és külön „kerékpártároló”. Mivel a parkhoz kerékpárút is vezet, javasoljuk jöjjenek minél többen kerékpárral!

A Magyar Vasúttörténeti Park nevéhez méltóan vasúton is megközelíthető, a MÁV Esztergomi vonalán. A helyszín megközelíthető különböző tömegközlekedési eszközökkel, melyről itt találhatók a részletes információk: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/

 

Jegyek: A rendezvény belépőjegyeit nem árusítjuk elővételben. A jegyeket csak a helyszínen lehet megvásárolni, a rendezvény nyitvatartási idejében az alábbi fizetőeszközökkel: készpénz, bankkártyák és OTP SZÉP kártya. (sorban állástól nem kell tartani, mert 10 jegypénztárral készülünk)

Ismét lesz kedvezményes családi jegy! A gyerek korhatárt 14 évről felemeltük 18 évre!

A parkba belépés után ne dobd el a lekezelt jegyedet, hiszen ezzel nyerheted meg a 3 nyeremény egyikét. Főnyeremény az OT rendszámos GOLFII! Töltsd ki a jegyed hátoldalát és azt dobd be a vasútikocsi színpadon elhelyezett átlátszó urnába.

 

Az Oldtimer Show házirendje itt olvasható: https://www.oldtimershow.hu/hazirend/ Rendezvényünk „kiállítás” és „vásár” besorolású, így az esetlegesen érvénybe lépő (legutóbbi) vírusvédelmi szabályok szerint, oltási igazolvány nélkül is látogatható.

 

A Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

 

Facebook oldalunkon nyereményjátékokon is részt vehetsz, ha megosztod valamelyik posztunkat. Friss információkért látogasson el időnként az oldtimershow.hu oldalunkra!