Tisztelt érdeklődők!
A 2018-as Oldtimer Show-n ismét új kiállítási anyagot láthatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal! 11 országból fognak Budapestre érkezni oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket. Külföldi oldtimer restaurátor cégek is be fognak mutatkozni a budapesti Oldtimer Show-n, például Németországból igen értékes oldtimer autók fognak érkezni Budapestre. Lesz sok fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok, de még Youngtimerek is. A keleti blokk gyártmányairól sem feledkezünk meg! A 30-as évek Praga modelljeitől kezdve a szocialista éra legkülönbözőbb nosztalgia autó típusai lesznek láthatók, a Pobjedától a Wartburgig. Bemutatjuk Magyarország legkevesebb kilométert futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben csak 493km van. Az autókon és a motorokon kívül autóbuszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatásra kerülnek. Az Oldtimer Show jellegzetessége, hogy minden járműtípusból csak 1-1 db-ot mutatunk be. A bemutatott oldtimer járművek száma eléri az 500 db-ot! A járműveken kívül számos retro tárgy, korabeli ruhák, katonai egyenruha és fegyver kiállítás fogja erősíteni a nosztalgia érzést. A korabeli jelmezekbe öltözött hostess lányaink örömmel fognak majd modellt állni az emlékfotók elkészítéséhez. 
Most ön is hozzájárulhat a nosztalgia hangulathoz! Minden látogató, aki régi korok ruhájában jön az Oldtimer Show-ra, ajándék Sápi gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba. Sőt! Nosztalgia öltözködési stílus versenyt is hirdetünk: mindhárom rendezvénynapon 1-1 párt választunk ki, akiknek 1-1 pár Alpa Gloves
sofőrkesztyűt és 1-1 üveg Sápi gyümölcsbor lesz a jutalma. 
A kiállítócsarnok elrendezésében újításokkal állunk elő, valamint interaktív bemutatók is lesznek idén a mozdony körfűtőházban. A kiállítás 3 napja alatt egy Datsun veterán sportautót fognak összeépíteni a restaurátorok a látogatók szeme előtt. Az összeépítés mozzanatairól percenként fotót fogunk készíteni, így a rendezvény vége felé már a teljes összeépítési folyamat egyben látható lesz egy monitoron. Az autózás őskorából bemutatunk egy igen érdekes darabot: Henry Ford első robbanómotoros járműve lesz látható az Orient csarnokban, az 1896-ban született Ford Quadricycle. A kiállításon az eredetivel megegyező másolat lesz látható, melyet többször be is fogunk indítani a közönség előtt. Szintén a mozdony körfűtőházban az 1-es vágányon gőzmozdony feltöltést láthat a közönség, ebéd után. Ugyanitt rádió kiállítással egybekötött élő rádióamatőr forgalmazás is lesz.
Érdemes lesz idén is eljönni a Vasúttörténeti Parkba családostól, hiszen rengeteg díjmentesen kipróbálható gyerekprogram lesz a 10 hektáros parkosított területen. Régi idők mezőgazdasági termelőeszközeit lehet nálunk kipróbálni: kukoricamorzsoló, daráló, tökpucoló, stb… Meg lehet nézni a Csabai Tájház múzeumot, ahova betérve a világhírű Csabai Kolbászt kóstolhatják meg a látogatók. Lesz a gyerekeknek 3 db állatsimogató karám 50 db állattal, valamint népi játszótér 40 féle népi játékkal. Ez mind ingyen! Ezen kívül díjmentesen kifestik az arcukat a Vasútikocsi Színpadon és egész nap ugrálhatnak a légvárban vagy csúszdázhatnak a légcsúszdán. Díjmentes lesz a WC-mosdó használat is, valamint a parkolás. Mostanra a külső parkolókat sikerült jelentősen bővíteni. 
A felnőttekről sem feledkeztünk meg a programokkal. A rendezvényen lesz Gasztro utca, ahol boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat, fűszereket és egyéb háztáji ételeket, valamint termelői borokat és házi pálinkát lehet vásárolgatni. Lesznek más kiegészítő rendezvények is: Kalandjárók Kiállítás ahol a Qualisport Scania Dakar kamionja is bemutatkozik, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó naponta változó felhozatallal és Fanat-x Tuningautó Kiállítás a család tinédzser tagjainak. Ezen a részen bemutatási lehetőséget kapnak a retro tuningautók is, valamit több versenyautó is, köztük egy Formula Team. A füves területen elhelyezett veterán traktorokat és a stabil motorokat az öreg szakik folyamatosan indítgatják majd. A Wysocki Légió, NM felderítők és az USA hagyományőrző alakulatok látványos harcászati bemutatókat fognak tartani. A katonatáborban veterán fegyver, ruházat és hadi felszerelés interaktív kiállítás lesz, valamit airsoft lövészet. 
Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni: mozdonyforgató, sínautó, lovasút, hajtány, kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony, ami a masiniszta fülkéjében szállítja az utasokat.
Kihagyhatatlan program az egész családnak, fantasztikus látnivalók az oldtimer jármű szerelmeseknek.
Évente csak egyszer! Az Oldtimer Show-ra jegyeket elővételben az országos jegyirodákban és interneten is lehet vásárolni. A helyszínen készpénzen kívül bankkártyával, SZÉP kártyákkal és Erzsébet Utalvánnyal is megvásárolhatók a jegyek. A jegyek mellé Oldtimer Show emlék matricát is lehet kérni a jegypénztáraknál. 

A régebben közölt és azóta frissített információk kapcsán adódó félreértésekért nem vállalunk felelősséget.
2018. április 7.