Rendezvény házirendje

 1. A rendezvény területére való belépéssel minden látogató elfogadja az Oldtimer Show házirendjét! 
 2. Figyelem! Minden belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít. Amennyiben a látogató kilép a rendezvény területéről, a belépőjegy érvényét veszíti. A belépőjegy napi jegy, amely csak az egyik szabadon választott napon használható fel.  
 3. A belépőjegyek készpénzzel, mindhárom fajta SZÉP kártyával, Erzsébet kártyával, OTP Cafeteria Kártyával és mindenféle bankkártyával megvásárolhatók. A belépőjegyek nem válthatók vissza! 
 4. A rendezvény területén bármiféle járművel (autó, motor, kerékpár, roller, gördeszka, stb…) behajtani és ott közlekedni szigorúan TILOS!  
 5. A rendezvény területére kutyát vagy más háziállatot bevinni TILOS! 
 6. A rendezvényre élelmiszert és italokat bevinni TILOS! (Ez a tilalom nem vonatkozik a kisgyerekek cumisüvegeire, és a bébi tápszerekre.) 
 7. A rendezvényen csak józan állapotban lehet részt venni. A kulturálatlan magatartást tanúsító személyeket a biztonsági szolgálat a rendezvény helyszínéről eltávolítja. Ez esetben a belépőjegy árát a szervező nem köteles visszatéríteni. A rendezvényre biztonsági szempontból veszélyesnek ítélt tárgyak bevitelét a biztonsági szolgált megakadályozhatja. (2005. évi CXXXIII. törvény alapján) 
 8. A rendezvényre fényképezőgépet és kamerát be lehet vinni. A rendezvényről video és fényképfelvételeket korlátozás nélkül lehet készíteni, magáncélú felhasználásra. TV stáboknak a filmezési szándékukat előre be kell bejelenteni a szervezőnek itt: iroda @ oldtimershow.hu 
 9. A rendezvényen készülő fotókon és filmeken feltűnhetnek a kiállítás látogatói is, ám ezzel kapcsolatban semmilyen igénnyel nem léphetnek fel a szervező és a Vasúttörténeti Park felé.  
 10. A rendezvényre 14 éven aluli látogatók csak felnőtt korú kísérővel együtt léphetnek be. A nagy park, a Víztorony Park és a parkolók nincsenek akadálymentesítve! Súlyosan fogyatékos vagy látássérült emberek a rendezvényre csak kísérővel mehetnek be! A kísérő nem hagyhatja magára a látássérültet vagy a fogyatékost. A kísérő köteles magával hozni egy felelősségvállalási nyilatkozatot és azt aláírva leadni. 
 11. A mozdonyokra és a vasúti kocsikra felmászni TILOS! Lehetőség van a mozdonyok vezetőfülkéjébe bemenni, a kihelyezett lépcsőkön. Csak saját felelősségre!  
 12. A rendezvényre belépő látogatók tudomásul veszik, hogy a Vasúttörténeti Parkban történő sétálás közben balesetveszélyes akadályokkal találkozhatnak. A vasúti átjárókban a KRESZ szabályokat be kell tartani! Az esetleges baleseti sérülésekért sem a Vasúttörténeti Park, sem a szervező nem vállal felelősséget. Sérülés esetén a helyszínen egészségügyi szolgálatot ellátó mentőautónál vagy bármelyik biztonsági őrtől lehet segítséget kérni. A rendezvényt mindenki a saját felelősségére látogathatja. 
 13. A Vasúttörténeti Park egész területén TILOS a dohányzás! Dohányozni csak a kijelölt dohányzóhelyeken lehet. A dohányzóhelyek zöld-fehér táblával vannak jelölve. 
 14. A kiállított járművekhez hozzányúlni szigorúan TILOS! A kiállított járműveket védő kordonköteleket átlépni és azokat rángatni TILOS!  
 15. A látogatók tudomásul veszik, hogy a rendezvény szabadtéri részét az időjárás befolyásolhatja. Erre való hivatkozással belépőjegyet nem váltunk vissza. Az elővételi jegyek visszaváltására sincs lehetőség! A rendezvény esetleges elmaradása esetén a jegyek csak a vásárlás helyén válthatók vissza, 30 napos jogvesztő határidőn belül. 
 16. A rendezvény parkolóit csak a látogatók vehetik igénybe, belépőjegy vásárlása mellett. A parkolásnál kötelező a parkolást irányító biztonsági őrök utasításait követni! Amelyik autó a közlekedő útba leparkol, azt a szervező jogosult elszállíttatni, az autó tulajdonosának költségére. A parkolás díjmentes. 
 17. A parkolókban hagyott járművekre és a járművekben hagyott értékekre a szervező nem vállal felelősséget. A parkolók csak a telítettség függvényében vehetők igénybe.  
 18. A parkolók terepen vannak kialakítva, így az ott közlekedés fokozott körültekintést igényel. Parkolóban való közlekedésre és a parkolás közbeni balesetek esetére a szervező nem vállal felelősséget. A felelősség az autóvezetőé! 
 19. A rendezvény ingyenes szolgáltatásait sorban állást követően lehet igénybe venni. 
 20. Tilos a szervező által nem engedélyezett reklámok (pl. szórólap) terjesztése a rendezvényhelyszín teljes területén, beleértve a parkolókat is.  
 21. Belépőjegy hamisítás vagy jegyüzérkedés észlelése esetén rendőrségi intézkedést fogunk kérni. 
 22. A kiállítói karszalagot másnak átadni TILOS! A manipulált karszalagot az őrség elkobozza! 
 23. A szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja.