Kiállítás házirendje

Oldtimer Show 2024’ házirendje

 1. A parkolás a Vasúttörténeti Park parkolóiban díjmentes, de csak akkor ha használható, ha a rendészek által mutatott helyre parkolnak le. A közlekedő útba parkoló járműveket a tulajdonos költségére elszállítjuk! A parkolókat csak az Oldtimer Show látogatói vehetik igénybe. Max. 5km/h sebességgel és a terepviszonyok figyelembe vételével lehet közlekedni. A parkolókban hagyott járművekre és a benne hagyott értékekre nem vállalunk felelősséget.  
 2. A rendezvényre való belépéssel minden látogató elfogadja az Oldtimer Show házirendjét! A rendezvényt mindenki csak a saját felelősségére látogathatja.  
 3. A belépőjegyek csak a helyszínen, a rendezvény nyitvatartási idejében vásárolhatók meg, az alábbi módokon: készpénz, OTP SZÉP kártya, mindegyik fajta bankkártya 
 4. Minden belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít. Amennyiben a látogató kilép a rendezvény területéről, a belépőjegye érvényét veszíti. A megvásárolt jegyek a rendezvény egyik napján használhatók fel: szombat vagy vasárnap
 5. A belépőjegyek sem tévedésre sem az időjárásra hivatkozva nem válthatók vissza!  
 6. A belépőjegy sorszámozott. A jegy hátoldala NYEREMÉNYSZELVÉNY, mellyel a nyereményautó sorsoláson lehet részt venni. A jegy hátoldalát olvashatóan kell kitölteni és alá kell írni. Után azt a Vasútikocsi színpadon lévő üveggömbbe kell dobni, legkésőbb vasárnap 15:30-ig. Nyereménysorsolás ugyanitt, vasárnap 16:00-kor lesz! 
 7. A belépőjegyek továbbértékesítése TILOS! A jegyüzérkedést és a jegyhamisítást a törvény bünteti! 
 8. A rendezvény területén járművel (autó, motor, kerékpár, roller, gördeszka, segway, stb…) behajtani és ezekkel a parkban vagy a parkolókban közlekedni TILOS 
 9. A bejáratoknál a biztonsági szolgálat kérésére a táskákba bepillantást kell engedni. A veszélyes tárgyakat és pirotechnikai eszközöket bevinni TILOS! A bizt. szolgálat a ruházat átvizsgálását is kérheti biztonsági okokból. 
 10. Az Oldtimer Show-ra uzsonnát (fejenként 1 szendvics és 0,5L tea vagy víz) be lehet vinni. Ez csak a saját vagy a család részére szolgáló hideg élelmiszerre vonatkozik. Alkoholt és melegkonyhai készítményeket nem lehet bevinni! A rendezvényen az étel készítése és az étel melegítése TILOS! Kereskedelmi céllal a rendezvényre bármilyen élelmiszert vagy terméket bevinni TILOS! Kóstoltatás vagy termék osztás engedély nélkül TILOS! 
 11. A kiállítócsarnokokba élelmiszerrel belépni TILOS! Az étel és az ital javasolt fogy. helye: Díszkút környéke 
 12. A rendezvényen TILOS az íráros engedély nélküli reklámozás! Ez vonatkozik a szórólapozásra vagy a szóban történő termék vagy szolgáltatás ajánlásra. A rendezvényre reklám öltözetben nem lehet belépni. 
 13. A park területére kutyát (kis testű táskában hordhatót sem) vagy más élő állatot bevinni TILOS!  
 14. A rendezvényre fényképezőgépet és kamerát be lehet vinni, de csak magáncélú felhasználásra lehet felvételeket készíteni. A rendezvényen készült felvételeket üzleti célra felhasználni TILOS! Tilos a rendezvényről élő videót közzé tenni! TV stáboknak és egyéb médiáknak a tudósítási, filmezési szándékukat előre be kell jelezni a rendezőnek itt: iroda @ oldtimershow.hu 
 15. A rendezvényen készülő fotókon és filmfelvételeken feltűnhetnek a látogatók, ám ezzel kapcsolatban semmilyen igénnyel nem léphetnek fel a rendező, a média, vagy a Vasúttörténeti Park felé. A helyszínen kamerarendszer van kiépítve, biztonsági okokból. A rendezvényre belépő a jegy megvásárlásával elfogadja, hogy biztonsági okokból kép és hangfelvétel készülhet önről. A felvételekkel az adatvédelmi törvény szerint rendelkezünk. 
 16. A rendezvényre 14 éven aluli látogató csak felnőtt korú kísérővel együtt léphet be.  
 17. A rendezvény bizonyos programjai a jellegükből adódóan nem akadálymentesek. A látogatók tudomásul veszik, hogy a Vasútt. Parkban és a Víztorony Parkban történő sétálás közben balesetveszélyes akadályokkal (aknák, sínek, macskakő, murva, padkák), mozgó vasúti járművekkel és mozgó autókkal találkozhatnak. Az esetleges baleseti sérülésekért sem a Vasúttörténeti Park, sem a rendező Oldtimer Show Kft. nem vállal felelősséget.  
 18. A mozdonyokra és a vasúti kocsikra felmászni csak a kijelölt helyen lévő lépcsőkön és a Vasúttörténeti Park dolgozójának útmutatása szerint szabad. Csak saját felelősségre! 
 19. Az elzárt területekre belépni TILOS! Sérülés esetén a helyszínen egészségügyi szolgálatot ellátó mentőautónál lehet segítséget kérni a Teherporta bejáratnál, vagy bármelyik biztonsági őrtől.  
 20. A Vasúttörténeti Park egész területén TILOS a dohányzás! Dohányozni csak a szabadban, a kijelölt dohányzóhelyeken lehet. A csikkeket eldobálni TILOS! A dohányzóhelyek zöld táblával vannak jelölve.  
 21. A kiállított járművekhez hozzányúlni szigorúan TILOS! A kiállított járműveket védő kordonköteleket átlépni, vagy azokat rángatni TILOS! A kiállítócsarnokokban megfigyelő kamerarendszer van kiépítve. 
 22. A szabadban kiállított traktorokra és teherautókra felmászni TILOS! A működő traktor és stabil motor alkatrészek közelébe menni TILOS! Ezzel kapcsolatos balesetekért a rendező nem vállal felelősséget. 
 23.  A Vasúttörténeti Park interaktív programjai a közlekedésbiztonsági szempontok és az időjárás figyelembe vételével fognak üzemelni. A fordítókorongozás kivételével a vasutas interaktívok díjkötelesek. 
 24. A rendezvényen lévő ingyenes programokon sorban állást követően lehet részt venni. 
 25. A rendezvényen csak józan állapotban lehet részt venni. A kulturálatlan magatartást tanúsító személyeket a biztonsági szolgálat eltávolítja. Ez esetben a belépőjegy árát a rendező nem köteles visszatéríteni.  
 26. A rendező a műsorváltoztatás jogát fenntartja.                    

rendező: Oldtimer Show Kft.  Cg.: 01-09-954270