Megközelítés

A Magyar Vasúttörténeti Park Budapesten a XIII. és a XIV. kerület határán fekszik, a Tatai út 95. szám alatt.
(A Tatai út párhuzamos a Reitter Ferenc utcával és a Béke úttal.)

Vasúttörténeti Park GPS koordináták

GPS: 47° 32′ 29.6″ N szélesség – 19° 5′ 42.8″ E hosszúság
1142 Budapest, Tatai u. 95. (XIII. és XIV. kerület határa)

A Róbert Károly körút felől a következő útvonalon célszerű megközelíteni a parkot : a XIII. kerület, Reitter Ferenc utcára rákanyarodva, tovább egyenesen Újpest irányába, majd a Rákos-patakot elhagyva a Dolmány utcába (múzeum tábla jelzi a parkot) jobbra befordulni, amely egyenesen a park bejáratához vezet.
A Park ingyenesen igénybe vehető, zárt parkolóval rendelkezik. Parkolás díjmentesen!

A park mögötti területen (vasútvonal mellett) találhatók a díjmentesen használható parkolók: P3, P4, P5 A főbejárat közeli P1 kisebb befogadóképességű látogatói parkoló, ahová a nem regisztrált oldtimer és youngtimer autóval érkezők parkolhatnak. A parkolókban csak a rendészek irányítása szerint lehet parkolni! Szintén a P1-ben található a kerékpár tároló és a motor parkoló. A Fesztiválbusz járatok törölve! Helyette kérjük a tömegközlekedési eszközöket használják. (link eggyel lejjebb) P2-be csak karszalaggal rendelkező kiállítók állhatnak be a napi nyitás előtt.

Figyelem!
2018. január 2-tól a Tatai út páros oldalán, és a környező utcákban (Kucsma, Rokolya, Szent László, Reitter Ferenc stb.) a parkolás fizetőssé vált! A parkolás hétfőtől-péntekig, 8:30 és 18:00 között díjköteles. A parkolás díja 175 Ft/óra, minimális parkolási idő 15 perc, a parkolás időkorlát nélküli.

– 30-as, 30A és 230-as autóbusszal a Keleti pályaudvartól, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)
– 120-as autóbusszal az Árpád-híd pesti hídfőjétől, vagy Újpest központtól (leszállás a Reitter Ferenc utcai megállónál)
– 12M és 14M villamossal Lehel tértől, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)

A MÁV-Start Zrt. menetrendje szerint szombaton és vasárnap a Nyugati pályudvar – Esztergom között közlekedő S72 számú személyvonatokkal:
Indulás a Nyugati pályaudvarról: 09:51; 10.51; 12.51.
Indulás a Vasútmúzeum megállóból a Nyugati pályaudvarra: 14:59; 15:59; 16:59.

kerékpárút vezet a Parkba.