Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt kiállítónk! 

 

Budapest Oldtimer Show nemzetközi kiállítás ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre. A dátum: április 13-14. 

Az oldtimer jármű tulajdonosok számára védett körülmények között biztosítunk díjmentes bemutatási lehetőséget. A mozdonyfűtőházban kiállított oldtimer járművek szépségversenyen vesznek részt, ahol 30db díjat fog odaítélni a nemzetközi zsűri. A jármű szépségversenyen korok, gyártók és járműfajták szerinti kategóriák lesznek. Ezen felül lesznek szervezői különdíjak is. A díjak szombaton este lesznek kitéve a nyertes járművek elé. Kérjük a kupákat a járművek előtt hagyni, a vasárnap esti zárásig!  

Ettől az évtől lesz díjátadó ünnepség, vasárnap 14:00-kor a vasútikocsi színpadon. Itt a kupagyőztes járművek tulajdonosait műsorvezető fogja bemutatni a közönségnek. Örülnénk neki, ha mindegyik győztes részt tudna venni a bemutatáson. Javasoljuk, hogy a rendezvényen való részvételre a vasárnapot válasszák. 

 

Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer járműveket, a friss restaurálásokat és az újonnan külföldről beszerzett oldtimer járművek jelentkezését.  

Az oldtimer autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A kiállított járművek betonbólyával és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók elöl. A kiállítás alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a korabeli jelmezbe öltözött hostess hölgyek vigyázzák. A jármű tulajdonosának nem kell vigyázni a kiállított járművére. 

 

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:  

 • járműtulajdonos vagy a restaurátor nevét és a tel. számát kérjük megadni 
 • a benevezni kívánt jármű gyártmánya, típusa és évjárata   
 • 2-3 fotó (nem nagy méret) a benevezett járműről/járművekről. A fotókat számítógéppel kell küldeni, csatolmányként. Nem okostelefonnal!  

A nevezéseket ide kérjük küldeni: budapest@oldtimershow.hu    

Jelentkezési határidő a kiállításra: 2024. márc. 15. 

 

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket: 

 • antik autók 
 • oldtimer autók (40 évnél öregebb) 
 • nosztalgia autók 
 • youngtimer sportautók 
 • antik motorkerékpárok és oldalkocsis motorok 
 • oldtimer motorok (40 évnél öregebb) 
 • traktorok 
 • buszok 
 • teherautók 
 • stabil motorok 

Gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, USA, magyar  

(Nem tévedés a 40 éves oldtimer kor meghatározásunk! A karosszáriától különálló fém lökhárító és a gumikéderes szélvédő rögzítés jellemző a régi korszak járműveire műszaki szempontból. Ezután következő -30 éves kortól oldtimer minősítésre vihető- autók műszaki szempontból már egy újabb kategória. Véleményünk szerint, az alábbi műszaki paraméterek alapján: ragasztott szélvédő, műanyag lökhárító, ABS, légzsák, stb… ezek a nosztalgia autók, amik nálunk a „youngtimer” kategóriába tartoznak) 

 

Szépen restaurált járműveken kívül az eredeti, de hiánytalan és barkácsolásmentes állapotban megőrzött, 1960. előtti járművek jelentkezését is szívesen vesszük. Az 1960. előtt gyártott oldtimer autó tulajdonosok még egy szép sofőr sapkát is fognak kapnak ajándékba a szervezőtől. Nem csak autókra gondolunk, hanem motorokra, traktorokra, teherautókra, buszokra és egyéb járművekre is.  

Nem tudjuk kiállítani: Oldtimer Show-n 3 éven belül már kiállított járművet és az olyan járművet, melyet 2024. évben az Oldtimer Show előtt nyilvános rendezvényen már bemutatnak. Retro tuning kategóriájú autókat az Oldtimer Show-n nem tudjuk bemutatni. A felspécizett régi autók bemutatására az októberi „Tuning és Retro Fesztivál”-on lesz lehetőség. 

 

A benevezett jármű regisztrálásáról a szervező e-mailben küld visszaigazolást. A kiállítandó járművek tulajdonosai részére műszaki adatlap sablont küldünk. Ezt 5 napon belül kitöltve várjuk vissza! Csak a szervező által megküldött 1 oldalas, egységes megjelenésű adatlapot tudunk elfogadni –átalakítás mentesen! Az adatlap elkészítésekor az alábbi lépéseket kell követni: 

 1. word doc. sablon adatlapot át kell tenni a saját számítógépére. Okostelefonnal nem szerkeszthető! 
 1. Meg kell nyitni a word doc. adatlap sablont, és soronként kell haladni. A régi jármű adait törölni kell, ezutána a saját jármű adatait kell beírni a régi helyére. 
 1. Az adatlap végén van az extrák és az érdekességek. Az extrákhoz nem muszáj írni, de az érdekességekhez igen! Ez lehet a restaurálás menete vagy a járműtípus leírása vagy egy érdekes sztori a kiállított járműről. Nem szabad bő lére engedni a leírást! Az adatlapnak 1 oldalba bele kell férni. Mindezt úgy, hogy a betű méreteket és az elrendezést módosítani TILOS!!! A minta word doc. kiterjesztését nem szabad módosítani, pl. PDF kiterjesztésre megváltoztani! 
 1. A módosított adatokat el kell menteni. A mentett verziót e-mailben, csatolmányként vissza kell küldeni a szervezőnek ide: budapest@oldtimershow.hu  A küldést csak számítógéppel szabad csinálni. NEM okostelefonnal! 

(amennyiben nem a kért módon küldik az adatlapot, a regisztrációt nem tudjuk befejezni) 

Ha a jelentkező elküldte részünkre e-mailben a kért adatlapot, akkor azt korrektúrázzuk. Ezt követően véglegesítjük az adott oldtimer részvételét.  

Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadjuk el. Ha ugyanolyan járműtípussal többen is jelentkeznek, akkor a szebbiket kell választanunk mintegy előszűrő.  

 (Azonos típus meghatározására példa: pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön-külön típusnak minősülnek.) 

 

Berendezés:  

A kiállítási területet 3 nap alatt töltjük fel járművekkel. Mindhárom napon 08:00-18:00-ig tudjuk fogadni a járműveket. (egyedi esetekben 07:00-19:00-ig)  

A csarnokokban kiállítandó nagyobb oldtimer autók érkezését ápr. 10-én (szerda), a többi autó érkezését ápr. 11-ra (csüt.) várjuk. Ápr. 12. (péntek) a motorkerékpárok, buszok, teherautók, traktorok, USA nagyvasak és a szabadtéri kiállítók. 

 

Behajtás a területre: berendezési térképen „autós bejárat1” (utcára nyíló szürke vaskapu) kell a P1 jelű parkoló területére behajtani. Innen tovább az aszfaltos úton kell a TEHERPORTA kapuig menni. Itt lépteti be a biztonsági szolgálat a kiállítókat a nagy parkba. Az őrség felírja a belépő jármű rendszámát és a sofőr nevét.  

Kérjük a kiállítókat, hogy az esetleges kísérőjük a P1 parkolóban várakozzon. Kísérő autóval csak indokolt esetben (pl. járási nehézség) lehet a területre behajtani. A parkba belépők korlátozásának oka: kiállítócsarnokokba belépők számának minimalizálása -biztonsági okokból. Kérjük a megértésüket! A Vasútt. Park a berendezés alatt nyitva tart, így a parkban sétáló látogatókra kell számítani. Fokozott figyelemmel és max. 10km/h sebességgel lehet a park területén belül közlekedni. 

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. Amennyiben valakit útközben elér az eső, akkor a helyszínen van lehetőség az autó letisztítására: autómosó hely áll rendelkezésre a murvás belső parkolóban. Itt kerti csap és slag áll rendelkezésre. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak saját magának kell gondoskodnia. A csarnokba beállást követően az autókat cseppmentesre lehet törölgetni +kötelező az autók áramtalanítás! Kérjük az autók ajtajait ne zárják be! A kormányzáras autókban a kulcsot a gyújtáskapcsolóban benne kell hagyni. A tűzoltó ellenőrizheti! 

FIGYELEM! A kiállítócsarnokból a saját jármű beállítása és annak rendberakása után el kell hagyni a csarnokot. Ennek biztonsági oka van. Kérjük a megértésüket!  

 

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni Kiss Tamás rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztetés, amit nem szabad elajándékozni! A beléptetésnél a karszalagot át kell adni a biztonsági őrnek, hogy ő helyezze azt fel szabályosan. (A lazán felhelyezett vagy manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza, ahogy a fesztiválokon szokás)  

Az oldtimer autót kiállító tulajdonosok a karszalag mellé +1 kísérőjegyet is kérhetnek, ami 1 személyre szóló 1 napi belépőjegy.  

Autószállító rtailerek elhelyezése: „szervizút” mellett, szorosan a betonkerítés mellé állva. A trailerek leparkolását nem önállóan kell csinálni, hanem a rendező irányítását kell kérni. 

 

Elpakolás: a rendezvény befejezését követően (vas. 18:00-20:00) csak a karszalaggal rendelkező járműtulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a körfűtőház előtti rakodási területen várakozhatnak. Itt segíthetnek az autókat trailerre felrakni, a motorokat furgonba vagy utánfutóra rakni. A csarnokból az autókat a szervezők segítenek kitolni. Kérjük az erősen füstölő járműveket ne indítsák be! A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket! 

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a rendező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és emléktárgyat szeretné átadni. Mivel két kiállítócsarnok van, így 5 percenként fogjuk hol a West, hol az Orient kapuját kinyitni. Kérjük a türelmüket! A keréken hazaguruló autók motorját be lehet indítani a csarnokban. Kérjük hogy az autók motorját csak a feltétlenül szükséges ideig járassák. Várakozási idő alatt a motort nem szabad járatni 

Vasárnap a kiállítás befejezése utáni elpakolási időszakot (18:00-20:00) elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy a Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a kiállítás másnapját: ápr. 15. (hétfő). Ez alól kivétel azok az autók, amik a csarnokok bejárati kapuihoz közel állnak. Nekik vasárnap 18:10-kor ki kell állniuk! A rendező szívesen veszi az elpakolás néhány perces segítését: adattáblák csarnok szélére kihordása, kordonkötelek kifűzése. 

Hétfői napon 07:00-18:00 között lehet elvinni a parkból minden ott maradt járművet és kiállítási installációt. Az utolsó jármű elszállításáig a park és a kiállítócsarnokok őriztetve lesznek. Hétfői a napon a Vasúttörténeti Park zárva tart. 

 

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót (sziget) tudunk biztosítani. Kérjük az ilyen elképzelést a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő jelezze. A rendezőnek kell írni: kiss.tamas@oldtimershow.hu   

Oldtimer restaurálással, kereskedelemmel és egyéb oldtimerezéshez kapcsolódó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezése a rendező által kijelölt tematikus szekcióban). A kiállítócsarnokban a bérelt sziget-stadok közepén ügyfélfogadó kialakítására van lehetőség. Itt kötelező az üzleti öltözet! A bérelt standra csak üzleti ügyfeleket lehet beengedni! (barátok fogadására a megfelelő hely pl. valamelyik vendéglátó egység a parkban) 

 

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, telefonszám vagy e-mail cím. A kiállított járművekre ELADÓ cédulát vagy bármilyen reklámot kirakni TILOS! Ha van szép fotótabló a restaurálásról, azt ki lehet tenni, de az ilyen szándékot előre kell jelezni. Egyedi installáció vagy hangulat-kép (doiráma) építésére is van lehetőség. 

 

Látogatói információk: 

Az Oldtimer Show 10 hektáros területen kerül megrendezésre: Vasúttörténeti Park + Víztorony Park. Felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A területen mindenféle háztáji terméket meg lehet vásárolni, közvetlenül a termelőktől. A nagy parkban sütöde lesz és food-truck gasztro különlegességek. Itt frissensült ételeket és italokat lehet fogyasztani. Az ételek mellett kézműves sörök, borok és pálinkák is lesznek –kóstolásra és elvitelre.  

2022-től a nagycsaládosok behozhatják a rendezvényre az uzsonnájukat: szendvics és tea (csak a család saját fogyasztására) A családokat a Díszkútnál „piknik park” várja. J 

A parkban sétálva háztáji termék árusokkal is találkozhatnak a látogatók a Gaszto utcában, a Kézműves utca és a Vásártéren. 

 

A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak azok használhatják, akik a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az útszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezt ellenőrzi és bírságol! 

 

Az Oldtimer Show kiállításunk családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért máshol fizetni kell. Ezek: íjászat, kézműves foglalkoztató, régi termelőeszközök kipróbálása, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee gumiasztalok. (az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe) 

 

Az Oldtimer Show nyitvatartása:  

szombaton 09:00-18:00-ig 

vasárnap 09:00-18:00-ig.  

 

Az elővételi jegyek árusítását beszüntettük. A jegyeket a rendezvény helyszínén, a rendezvény nyitvatartási idejében lehet megvásárolni, az alábbi fizetőeszközökkel: készpénz, OTP SZÉP kártya és bankkártyák. 

 

Újdonság! 2024-es Oldtimer Show-n egy OT rendszámos autót sorsolunk ki a belépőjegy vásárlók között. Aki bármelyik fajta belépőjegyet megveszi, az részt vehet a nyereménysorsoláson. A belépőjegyet a hátoldalán kitöltve a „vasútikocsi színpad”-on elhelyezett átlátszó urnába kell bedobni, szombaton 09:00-től vasárnap 15:50-ig. Nyereménysorsolás: vasárnap 16.00-kor! 

 

A Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!  

 

Az esetlegesen érvénybe lépő Covid19 védelmi előírásokat be kell tartani! Remélhetőleg 2024-ben is védettségi igazolvány nélkül lesz látogatható az Oldtimer Show.  

 

A rendezvényünkről hetente frissülő információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu   

Közösségi média felület: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest   

 

Osztd meg a rendezvény plakátját és hívd meg az eseményre az ismerőseit! Az aktivitásodért cserébe nyereményjegy sorsoláson vehetsz részt.