Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt oldtimeresek!

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok számunkra kiemelten fontosak. Az Oldtimer Show kiállításon védett körülmények között biztosítunk díjmentes bemutatási lehetőséget. Idén is szép ajándékkal szeretnénk kedveskedni a kiállítóinknak: a kiállítási részén bemutatott járművek mind bronz emlékplakettet fognak kapni. A plaketteket a kiállítás utolsó napján a távozás előtt fogja majd odaadni minden kiállítónak Kiss Tamás rendező. Aki az emléktárgy átvétele nélkül hajt el, annak utólag nem tudjuk majd postázni!

Oldtimer szépségverseny: 32db díjat fogunk kiosztani (korok, gyártók és járműfajták szerinti kategóriák +különdíjak), melyeket szakmai zsűri fog odaítélni a legeredetibb és legszebb oldtimer járműveknek. (A díjakat péntek este fogjuk a nyertes járművek elé kihelyezni.) Közkívánatra ismét a különleges „szelep kupa”-kat adjuk majd a díjazottaknak! Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer járművek jelentkezését, a friss restaurálásokat és az újonnan külföldről beszerzett oldtimereket.

Az oldtimer autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházakban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek betonbólyákkal és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók elöl. A 3 napos kiállítás alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a korabeli jelmezbe öltözött hostess hölgyek vigyázzák.

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:

 • járműtulajdonos vagy a restaurátor nevét és a tel. számát kérjük megadni
 • a benevezni kívánt jármű gyártmánya, típusa és évjárata
 • 2-3 fotó (nem nagy méret) a benevezett járműről/járművekről. A fotókat számítógéppel kell küldeni, csatolmányként. Nem okostelefonnal!

A nevezéseket ide kérjük küldeni: iroda@oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő a kiállításra: 2022. április 20.

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

 • antik autók
 • oldtimer autók (40 évnél öregebb)
 • nosztalgia autók
 • youngtimer sportautók
 • antik motorkerékpárok és oldalkocsis motorok
 • oldtimer motorok (40 évnél öregebb)
 • traktorok
 • buszok
 • teherautók
 • stabil motorok
 • veterán katonai járművek, ruházat, fegyverek

Gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, USA, magyar

(Nem tévedés a 40 éves oldtimer kor meghatározásunk! A karosszáriától különálló fém lökhárító és a gumikéderes szélvédő rögzítés jellemző a régi korszak járműveire műszaki szempontból. Ezután következő -30 éves kortól oldtimer minősítésre vihető- autók műszaki szempontból már egy újabb kategória -véleményünk szerint, az alábbi műszaki paraméterek alapján: ragasztott szélvédő, műanyag lökhárító, ABS, légzsák, stb… ezek az autók nálunk youngtimer kategóriába tartoznak

Szépen restaurált járműveken kívül az eredeti, de hiánytalan és barkácsolásmentes állapotban megőrzött oldtimer járművek jelentkezését is szívesen vesszük. Nem csak autókra gondolunk, hanem motorokra, traktorokra, teherautókra, buszokra és veterán katonai járművekre is.

A benevezett jármű regisztrálásáról a szervező e-mailben küld visszajelézést. Ezután a kiállítandó járművek tulajdonosainak műszaki adatlap mintát küldünk, amit 5 napon belül kitöltve várunk vissza. Csak a szervező által megküldött, 1 oldalas, egységes megjelenésű adatlapot tudjuk elfogadni –átalakítás mentesen! Az adatlap elkészítésekor az alábbi lépéseket kell követni:

 1. world doc. sablon adatlapot át kell tenni a saját számítógépére. Okostelefonnal nem szerkeszthető!
 2. Meg kell nyitni a word doc. adatlap sablont, és soronként kell haladni. A régi jármű adait törölni kell, ezután a a saját jármű adatait kell beírni a régi helyére.
 3. Az adatlap végén van az extrák és az érdekességek. Az extrákhoz nem muszáj írni, de az érdekességekhez igen! Ez lehet a restaurálás menete vagy a járműtípus leírása vagy egy érdekes sztori a kiállított járműről. Nem szabad bő lére engedni a leírást! Az adatlapnak 1 oldalba bele kell férni. Mindezt úgy, hogy a betű méreteket és az elrendezést módosítani TILOS!!! A minta world. doc. kiterjesztését nem szabad módosítani! Nem szabad pl. PDF kiterjesztésre megváltoztani!
 4. A módosított adatokat el kell menteni. A mentett verziót e-mailben, csatolmányként el kell küldeni a szervezőnek ide: iroda@oldtimershow.hu A küldést csak számítógéppel szabad csinálni. NEM okostelefonnal!

(amennyiben nem a kért módon küldik az adatlapot, a regisztrációt nem tudjuk befejezni)

Ha a jelentkező elküldte részünkre e-mailben a kért adatlapot, akkor véglegesítjük a járműve részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadhatjuk el. Ha ugyanolyan járműtípussal többen is jelentkeznek, akkor a szebbiket kell választanunk mintegy előszűrő. Ha „duplikátum” típus miatt nem tudjuk kiállítani valakinek a járművét, akkor még mindig van egy bemutatási lehetőség: „OT Találkozó” a Víztorony Parkban.

(Azonos típus meghatározásra példa: pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön típusnak minősül.)

 

Berendezés, elpakolás:

A kiállítási területet 3 nap alatt töltjük fel járművekkel. Mindegyik napon 08:00-18:00-ig tudjuk fogadni a járműveket. (egyedi esetekben 07:00-19:00-ig)

A nagyobb oldtimer autók érkezését május 10-én kedd délután, a többi autó érkezését május 11-ra szerdára várjuk. Május 12-én csütörtökön lesz a motorkerékpárok, traktorok, buszok, teherautók, USA autók, katonai járművek, sport- és tuning autók elhelyezése.

Behajtás a területre: berendezési térképen „autós bejárat1” utcára nyíló szürke vaskapu Innen tovább az aszfaltos úton a TEHERPORTA kapuig. Itt lépteti be a biztonsági szolgálat a kiállítókat a nagy parkba. Az őrség felírja a belépő jármű rendszámát és a sofőr nevét.

Kérjük a kiállítókat, hogy az esetleges kísérőjük a P1 parkolóban várakozzon. Kísérő autóval csak indokolt esetben (pl. járási nehézség) lehet a területre behajtani. A parkba belépők korlátozásának oka: kiállítócsarnokba (körfűtőház) belépők számának minimalizálása -bizton sági okokból. Kérjük a megértésüket!

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. Amennyiben a szerdai berendezési napon eső várható, akkor kedd délutánra előre lehet hozni az oldtimer autók érkezését. Amennyiben valakit útközben elér az eső, akkor a helyszínen van lehetőség az autó letisztítására: autómosó hely áll rendelkezésre a murvás belső parkolóban. Itt kerti csap és slag áll rendelkezésre. Az útközben megázott járműveket itt le lehet mosni. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak saját magának kell gondoskodnia.

A csarnokba beállást követően az autókat cseppmentesre lehet törölgetni +kötelező az áramtalanítás! Kérjük az autók ajtajait ne zárják be! A kormányzáras autókban a kulcsot a gyújtáskapcsolóban benne kell hagyni. A tűzoltó ellenőrizheti!

FIGYELEM! A kiállítócsarnokból a saját jármű beállítása és annak rendberakása után azonnal el kell hagyni a csarnokot. Ennek biztonsági oka van! A csarnokban fotót készíteni csak a saját járműről szabad, úgy hogy a hátterében másik jármű nem látszódhat.

A berendezési napokon TILOS fotót készíteni a csarnokban elhelyezett járművekről és a park területén történő készülődésről. Különösen TILOS ilyen fotókat a közösségi médiában közzé tenni!! Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket!

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni Kiss Tamás rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztető, másnak továbbadni vagy elajándékozni TILOS! (a lazán felhelyezett vagy manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza, ahogy a fesztiválokon szokás) Az oldtimer autót kiállító tulajdonosok a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek, ami 1 személyre szóló napi belépőjegy.

Autószállító trailerek elhelyezése: „szervizút” mellett, szorosan a betonkerítés mellé állva. A trailerek leparkolását nem önállóan kell csinálni, hanem a szervező irányítását kell kérni.

A kiállítás befejezését követő elpakoláskor (vas. 18:00) csak a karszalaggal rendelkező járműtulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a körfűtőház előtti rakodási területen várakozhatnak. Itt segíthetnek az autókat trailerre felrakni, a motorokat furgonba vagy utánfutóra rakni. A csarnokból az autókat a szervezők segítenek kitolni. Kérjük az erősen füstölő járműveket ne indítsák be! A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket!

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a rendező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és emléktárgyat szeretné átadni. Mivel két kiállítócsarnok van, így 5 percenként fogjuk hol a West, hol az Orient kaput nyitni-csukni. Kérjük a megértésüket és a türelmüket! A keréken hazaguruló autók motorját be lehet indítani a csarnokban. Kérjük hogy az autók motorját csak a feltétlenül szükséges ideig járassák. Várakozási idő alatt a motort le kell állítani!

Vasárnap a kiállítás befejezése utáni elpakolási időszakot (18:00-20:00) elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy a Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a kiállítás másnapját: május 16. (hétfő). Ez alól kivétel azok az autók, amik a bejárati kapuhoz közel állnak. Nekik vasárnap 18:10-kor ki kell állniuk! Hétfői napon 07:00-18:00 között lehet elvinni a parkból minden ott maradt járművet és kiállítási installációt. Hétfőn 18:00-ig a járművek őrizve lesznek a kiállítócsarnokban.

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót (sziget) tudunk biztosítani, előzetes egyeztetést követően. Kérjük az ilyen elképzelés esetén a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő vegye fel velünk a kapcsolatot ide írva: kiss.tamas@oldtimershow.hu  

Oldtimer restaurálással, kereskedelemmel és egyéb oldtimerezéshez kapcsolódó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezés a rendező által kijelölt tematikus szekciókban). A kiállítócsarnokban a bérelt sziget-standok közepén ügyfélfogadó kialakítására van lehetőség. Itt kötelező az üzleti öltözet! A bérelt standokon nem lehet fogadni családtagokat, barátokat. Csak üzleti ügyfeleket lehet! (barátok fogadására a megfelelő hely pl. valamelyik vendéglátó egység a parkban)

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk is: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, eladó telefonszáma. A kiállított járművekre cédulát vagy bármi egyebet kirakni TILOS! Ha van szép fotótabló a restaurálásról, azt ki lehet tenni, de az ilyen szándékot előre jelezni kell.

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akiknek a járműve nem került beválogatásra vagy lekéste az ápr. 15-i nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak egy másik fajta részvételre van lehetőségük: „OT Találkozó” (itt annak is lehetősége van rész venni egy másik oldtimer járművével, akinek a kiállítócsarnokba már van kiállítva járműve)

Az OT Találkozóra előzetesen kell regisztrálni, a benevezett jármű fotójával és a jármű tulajdonos tel. számának megadásával. Előzetes regisztráció hiányában nem lehet részt venni! (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra beregisztrált autó tulajdonosa díjmentesen léphet be a parkba. Az autóban szállított utasok részére viszont belépőjegyet kell vásárolni.

Az Oldtimer Találkozó helyszíne: Vasútt. Park-Víztorony Park része. Belépés a 2-es bejáraton. Időkapu a belépésre: pénteken 12:00-13:00-ig, szombaton és vasárnap 08:30-11:00-ig lehet beállni! Elkésve érkezők már nem állhatnak be a Víztorony Parkba, hiába regisztráltak. A berendezési térképet a rendező mailben elküldi a regisztrált résztvevőknek.  

Figyelem! Az OT Találkozóra a regisztráció határideje: május. 08. A jelentkezéskor meg kell adni azt a napot a három közül, amelyikre be szeretne nevezni.

Az OT Találkozóra jelentkezésnél az alábbi adatokat kell megadni: benevezni kívánt jármű típusa, évjárata, rendszáma, tulajdonos neve és telefonszáma +1-2 fotó a járműről. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni.

Lehet 3 napig is a Víztorony Parkban kiállítani a járművet, de az ilyen szándékot a szervezővel előre egyeztetni kell. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére. Az OT Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni.

Figyelem! Az OT Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni! Hétvégén csak 11:00-ig lehet beállni!

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros területen kerül megrendezésre: Vasúttörténeti Park + Víztorony Park. Felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A területen mindenféle háztáji terméket meg lehet vásárolni, közvetlenül a termelőktől. Az eddig megszokott sütödék helyett „Food-Truck Karaván” egységek várják a gaszto-különlegességekre éhes látogatókat. Ezentúl a nagycsaládosok behozhatják a rendezvényre az uzsonnájukat és kis mennyiségben frissítő italt.

A hagyományőrzés jegyében a 120 éves tájházunkba betérőket meghívjuk egy szelet Csabai Kolbászra! J A parkban sétálva háztáji termék árusokkal is találkozhatnak a látogatók: Gaszto utca, Kézműves utca, Vásártér.

A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak akkor használhatók, ha a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az útszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezt ellenőrzi és bírságol!

Az Oldtimer Show kiállításunk családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért máshol fizetni kell. Ezek: íjászat, kézműves foglalkoztató, régi termelőeszközök kipróbálása és állat etetés terményekkel, állatsimogató, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee gumiasztalok és légvár. (az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe)

Az Oldtimer Show nyitvatartása:

pénteken 12:00-18:00, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

Elővételben a jegyeket 10%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni webshopunkban: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/  Az elővételi jegyeket 2022. május 8. (vas.) éjfélig árusítjuk webshopunkban. (SZÉP Kártyával csak a helyszínen lehet jegyet vásárolni) Május 9-től a jegyeket a helyszíni jegypénztárainkban, nyitvatartási időben lehet majd megvenni. A jegyeket készpénzzel, bankkártyával és SZÉP kártyákkal is ki lehet fizetni. Újdonság, hogy a jegyeket érintésmentesen is meg lehet vásárolni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával -elővételben és a helyszínen egyaránt.

Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

A parkok területére ételt és italt be lehet hozni! (csak hideg étel és ital, saját részre)

A parkok területén vendéglátó egységek lesznek elhelyezve, ahol az ételeket és az italokat szabályozott áron lehet megvásárolni. Ezen kívül sok helyen lesznek élelmiszer árusok: kürtős kalács, sültkolbász, kenyérlángos, hamburger, füstölt hústermékek, sajtok, üdítő italok, kézműves sör, bor, pálinka, édesség, stb…

A rendezvény házirendjét és a hatályos Covid19 védelmi előírások be kell tartani! Remélhetőleg -ahogy a 2021-es Oldtimer Show is- védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A rendezvényünkről hetente frissített információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

Közösségi média felület: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest 

Kérjük ossza meg a kiállítás plakátját és hívja meg az eseményre az ismerőseit.