Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Oldtimer Show 2020. okt. 9-11. tájékoztató oldtimer kluboknak és járműtulajdonosoknak

 

Hatályos kormányrendelet és az országos tisztifőorvos állásfoglalása szerint az október eleji Oldtimer Show kiállítás és Kolbászvásár KORLÁTOZÁS NÉLKÜL MEGTARTHATÓ. Mivel nem lesz zenés-táncos program, így nem vonatkozik rá az 500 fős limit.

Tisztelt oldtimeresek!

Eredetileg április 17-19-ig tervezett 2020-as Oldtimer Show-t október 9-11-ig rendezzük meg a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.). A rendezvény az oldtimer jármű rajongóknak és a családoknak szól.

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok számunkra kiemelten fontosak. Az Oldtimer Show-n védett körülmények között biztosítunk díjmentes bemutatási lehetőséget. Itt a lehetőség bemutatkozni a nagyközönség előtt!

Idén is szép ajándékkal szeretnénk kedveskedni a kiállítóinknak. Az Oldtimer Show kiállítási részén bemutatott járművek mind bronz emlékplakettet és egy galléros pólót fognak kapni a show utolsó napján. (Távozáskor fogja majd odaadni minden kiállítónak a kezébe Kiss Tamás rendező. Aki az emlékplakett és a póló átvétele nélkül hajt el, annak utólag nem tudjuk postázni!)

Oldtimer szépségverseny: 32db díjat fogunk kiosztani (korok, gyártók és járműfajták szerinti kategóriák +különdíjak), melyeket szakmai zsűri fog odaítélni a legeredetibb és legszebb oldtimer járműveknek. (A díjakat péntek este fogja a zsűri a nyertes járművek elé kihelyezni.) Közkívánatra ismét szépen kidolgozott „szelep kupa”-kat adunk majd a díjazottaknak! Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer járművek jelentkezését, a friss restaurálásokat és az újonnan külföldről beszerzett oldtimereket.

Az oldtimer autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházakban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek betonbólyákkal és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók érintése elől védve. A rendezvény alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a korabeli jelmezbe öltöztetett hölgyek őrzik.

Új program lesz az „USA Oldtimer Autókiállítás” a mozdony körfűtőház előtti területen.

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:

 • a tulajdonos vagy a restaurátor nevét és tel. számát kell megadni
 • a benevezni kívánt jármű típusa, évjárata
 • 2-3 fotó a benevezett járműről/járművekről.

A nevezéseket ide kérjük küldeni: iroda@oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő a kiállításra: 2020. szept. 1.

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

 • oldtimer autók (40 évnél öregebb)
 • antik autók
 • youngtimer sportautók
 • oldtimer motorok (40 évnél öregebb)
 • antik motorok
 • traktorok
 • buszok
 • teherautók
 • satabil motorok
 • vatarán katonai járművek, ruházat, fegyverek

gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, USA, magyar -gyártmányok

Az Oldtimer Show-ra olyan járművek jelentkezését tudjuk befogadni, amelyek nyilvános magyarországi rendezvényen nem voltak bemutatva a közelmúltban. Olyan jármű nevezését sem tudjuk elfogadni, amely az Oldtimer Show-n már bemutatásra került 3 éven belül. A benevezett jármű elfogadásáról a szervező e-mailben értesítést küld. A beválogatott járművek tulajdonosainak műszaki adatlap mintát küldünk, amit 3 napon belül kitöltve kell visszaküldeni. (csak a szervező által megküldött, 1 oldalas, egységes megjelenésű adatlapot fogadjuk el –átalakítás mentesen!) Ha a szervező megkapta a kért adatokat, akkor véglegesítjük az adott jármű részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadjuk el. (pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön típusnak minősülnek) Az ugyanolyan típussal később jelentkező jármű jelentkezését már nem tudjuk elfogadni a 2020-as kiállításra. Tehát egyrészt érkezési sorrend van, másrészt minőségi válogatás.

Berendezés, elpakolás:

A rendezvény területét 3 nap alatt töltjük fel járművekkel. A nagyobb oldtimer autók érkezését okt. 6-án keddre, a többi autók érkezését okt. 7-re szerdára várjuk. Okt. 8-án csütörtökön lesz a motorkerékpárok, traktorok, buszok, teherautók, USA autók, katonai járművek, sport- és tuning autók elhelyezése.

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. A helyszínen autómosó hely áll rendelkezésre a murvás belső parkolóban. Itt kerti csap és slag áll rendelkezésre. Az útközben megázott járműveket itt le lehet mosni. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak magának kell gondoskodni. A csarnokba beállást követően az autókat cseppmentesre lehet törölgetni +kötelező az áramtalanítás! Kérjük az autók ajtajait ne zárják le! A kormányzáras autókban a kulcsot a gyújtáskapcsolóban benne kell hagyni. A tűzoltó ellenőrizheti!

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni Kiss Tamás rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztető jelzés, másnak továbbadni vagy elajándékozni TILOS!

(manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza, ahogy más fesztiválokon is szokás) Az oldtimer autót kiállítók a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek a hozzátartozójuknak, ami 1db napi belépőjegy. A rendezvény befejezését követő elpakoláskor (vas. 18:00) csak a karszalaggal rendelkező tulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a körfűtőház előtti rakodási területen várakozhatnak. Itt segíthetnek az autókat trailerre felrakni, a motorokat furgonba vagy utánfutóra rakni. A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérem a megértésüket és az együttműködésüket!

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a rendező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és át szeretné adni az ajándékokat: emlékplakett és póló. Mivel két kiállítócsarnok van, így 15 percenként fogjuk hol a West, hol az Orient kaput nyitni. Kérjük a megértésüket és a türelmüket!

Vasárnap a rendezvény befejezése utáni elpakolási időszakot (18:00-20:00) elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a rendezvény másnapját, okt. 12. (hétfő). Ezen a napon 07:00-18:00 között kell elvinni a parkból minden járművet és minden kiállítási installációt. Eddig a járművek őrizve lesznek a csarnokban.

 

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót (sziget) tudunk biztosítani, előzetes egyeztetés alapján. Kérjük ilyen elképzelés esetén a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő vegye fel velünk a kapcsolatot: kiss.tamas@oldtimershow.hu  

Oldtimer restaurálással és kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezés a rendező által kijelölt tematikus szekciókban).

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk is: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, eladó telefonszáma.

 

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akiknek a járműve nem került beválogatásra vagy lekéste a nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak egy másik fajta részvételre van lehetőségük: „OT Találkozó” (itt annak is lehetősége van rész venni egy másik oldtimer járművével, akinek a kiállítócsarnokba már van kiállítva járműve) Az OT Találkozóra előzetesen kell regisztrálni, a benevezett jármű fotójával és a jármű tulajdonosának és tel. számának megadásával. Előzetes regisztráció hiányában nem lehet részt venni! (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra beregisztrált autó tulajdonosa díjmentesen léphet be a rendezvényre.

Az Oldtimer Találkozó helyszíne: Vasútt. Park-Víztorony Park része. Belépés a 2-es bejáraton. Időkapu a belépésre: pénteken 14:00-ig, szombaton és vasárnap csak délelőtt 11:00-ig lehet beállni! Elkésve érkezők (elkésők) már nem állhatnak be a rendezvény területére, hiába regisztráltak. A berendezési térképet a szervező mailben elküldi a regisztrált résztvevőknek.  

Figyelem! Az Oldtimer Találkozóra a regisztráció határideje: okt. 04. A jelentkezéskor meg kell adni azt a napot a három közül, amelyikre be szeretne nevezni.

Az OT Találkozóra jelentkezésnél az alábbi adatokat kell megadni: benevezni kívánt jármű típusa, évjárata, rendszáma, tulajdonos neve és telefonszáma +1-2 fotó a járműről. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni.

Lehet 3 napig is a Víztorony Parkban kiállítani a járművet, de az ilyen szándékot a rendezőnek előre kell jelezni. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére. Az Oldtimer Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni.

Figyelem! Az Oldtimer Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni! Hétvégén csak 11:00-ig lehet beállni!

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros rendezvényterületen kerül megrendezésre. Az ismert vírusveszély miatt a 1,5m-es védőtávolság tartása kötelező! A területen felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak akkor használhatók, ha a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az útszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezt ellenőrzi és bírságol!

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. Ezek: tűzoltás imitáció (tűzoltó ruhába öltöztetve), íjászat, airsoft lövészet, kézműves foglalkoztató, régi termelőeszközök kipróbálása és állat etetés terményekkel, állatsimogató, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee ugráló. Az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe.

Az Oldtimer Show nyitvatartása idén bővült:

pénteken 12:00-19:00 (+2ó), szombaton 09:00-19:00 (+1ó), vasárnap 09:00-18:00-ig.

Elővételben a jegyeket 10%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni webshopunkban: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/  Az elővételi jegyeket 2020. okt. 4. (vas.) éjfélig árusítjuk. Ezután a jegyeket a rendezvény nyitvatartási idejében, a rendezvény helyszínén lehet majd megvenni. A jegyeket készpénzzel, bankkártyával és SZÉP kártyákkal lehet kifizetni. Újdonság, hogy a jegyeket érintésmentesen is meg lehet vásárolni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával.

A Víztorony Parkban lévő sütödében lehet majd fizetni az ételért kártyákkal.

Vasútt. Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

A rendezvény területére ételt és italt behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)

A rendezvény területén két helyen lesz felállítva nagy sütöde vendéglátó egység, ahol az ételeket szabályozott áron árusítják a Disznótoros Kolbászfesztiválunk profi vendéglátósai. Ezen kívül sok helyen lesznek élelmiszer árusok: kürtős kalács, hamburger, sültkolbász, kenyérlángos, füstölt hútermékek, sajtok, üdítő italok, kézműves sör, bor, pálinka, édesség, stb…

A rendezvényről részletes információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

és itt: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest 

Kérjük oszd meg a rendezvény plakátját és hívd meg az eseményre az ismerőseidet!

Nézze meg a tavalyi Oldtimer Show videóját