Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt kiállítónk!

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok számunkra kiemelten fontosak. Részükre az Oldtimer Show kiállításon védett körülmények között biztosítunk díjmentes bemutatási lehetőséget. A kiállítók idén is bronz emlékplakettet fognak kapni. A plaketteket a rendezvény végén, a távozás előtt fogja átadni Kiss Tamás rendező. Aki a plakett átvétele nélkül hajt el, annak utólag sajnos nem tudjuk majd postázni!

A mozdonyfűtőházban kiállított oldtimer járművek mind jármű-szépségversenyen vesznek részt, ahol 32db díjat fog odaítélni a nemzetközi zsűri. A szépségversenyen korok, gyártók és járműfajták szerinti kategóriák lesznek. Ezen felül szervezpi különdíjak is.

A díjakat péntek este lesznek a nyertes járművek elé kihelyezve. Közkívánatra ismét az egyedi „szelep kupa”-kat kapják a díjazottak. Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer járművek, a friss restaurálásokat és az újonnan külföldről beszerzett oldtimerek jelentkezését.

Az oldtimer autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek betonbólyával és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók elöl. A 3 napos kiállítás alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a korabeli jelmezbe öltözött hostess hölgyek vigyázzák.

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:

 • járműtulajdonos vagy a restaurátor nevét és a tel. számát kérjük megadni
 • a benevezni kívánt jármű gyártmánya, típusa és évjárata
 • 2-3 fotó (nem nagy méret) a benevezett járműről/járművekről. A fotókat számítógéppel kell küldeni, csatolmányként. Nem okostelefonnal!

A nevezéseket ide kérjük küldeni: budapest@oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő a kiállításra: 2023. március 20.

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

 • antik autók
 • oldtimer autók (40 évnél öregebb)
 • nosztalgia autók
 • youngtimer sportautók
 • antik motorkerékpárok és oldalkocsis motorok
 • oldtimer motorok (40 évnél öregebb)
 • traktorok
 • buszok
 • teherautók
 • stabil motorok

Gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, USA, magyar

(Nem tévedés a 40 éves oldtimer kor meghatározásunk! A karosszáriától különálló fém lökhárító és a gumikéderes szélvédő rögzítés jellemző a régi korszak járműveire műszaki szempontból. Ezután következő -30 éves kortól oldtimer minősítésre vihető- autók műszaki szempontból már egy újabb kategória -véleményünk szerint, az alábbi műszaki paraméterek alapján: ragasztott szélvédő, műanyag lökhárító, ABS, légzsák, stb… ezek az autók nálunk youngtimer kategóriába tartoznak)

Szépen restaurált járműveken kívül az eredeti, de hiánytalan és barkácsolásmentes állapotban megőrzött oldtimer járművek jelentkezését is szívesen vesszük. Nem csak autókra gondolunk, hanem motorokra, traktorokra, teherautókra, buszokra és egyéb járművekre is.

A benevezett jármű regisztrálásáról a szervező e-mailben küld visszaigazolást. A kiállítandó járművek tulajdonosai részére műszaki adatlap sablont küldünk. Ezt 5 napon belül kitöltve várunk vissza! Csak a szervező által megküldött, 1 oldalas, egységes megjelenésű adatlapot tudunk elfogadni –átalakítás mentesen! Az adatlap elkészítésekor az alábbi lépéseket kell követni:

 1. world doc. sablon adatlapot át kell tenni a saját számítógépére. Okostelefonnal nem szerkeszthető!
 2. Meg kell nyitni a word doc. adatlap sablont, és soronként kell haladni. A régi jármű adait törölni kell, ezután a a saját jármű adatait kell beírni a régi helyére.
 3. Az adatlap végén van az extrák és az érdekességek. Az extrákhoz nem muszáj írni, de az érdekességekhez igen! Ez lehet a restaurálás menete vagy a járműtípus leírása vagy egy érdekes sztori a kiállított járműről. Nem szabad bő lére engedni a leírást! Az adatlapnak 1 oldalba bele kell férni. Mindezt úgy, hogy a betű méreteket és az elrendezést módosítani TILOS!!! A minta world. doc. kiterjesztését nem szabad módosítani! Nem szabad pl. PDF kiterjesztésre megváltoztani!
 4. A módosított adatokat el kell menteni. A mentett verziót e-mailben, csatolmányként el kell küldeni a szervezőnek ide: iroda@oldtimershow.hu A küldést csak számítógéppel szabad csinálni. NEM okostelefonnal!

(amennyiben nem a kért módon küldik az adatlapot, a regisztrációt nem tudjuk befejezni)

Ha a jelentkező elküldte részünkre e-mailben a kért adatlapot megfelelően megszerkesztve, akkor azt korrektúrázzuk, majd véglegesítjük az adott oldtimer részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadjuk el. Ha ugyanolyan járműtípussal többen is jelentkeznek, akkor a szebbiket kell választanunk mintegy előszűrő. Ha „duplikátum” típus miatt nem tudjuk kiállítani valakinek a járművét, akkor még mindig van egy bemutatási lehetőség: „OT Találkozó” a Víztorony Parkban.

(Azonos típus meghatározására példa: pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön-külön típusnak minősülnek.)

Berendezés:

A kiállítási területet 3 nap alatt töltjük fel járművekkel. Mindegyik napon 08:00-18:00-ig tudjuk fogadni a járműveket. (egyedi esetekben 07:00-19:00-ig)

A csarnokokban kiállítandó nagyobb oldtimer autók érkezését ápr. 10-én (kedd) délután, a többi autó érkezését ápr. 11-ra (szerda) várjuk. Ápr 12. (csütörtök) a motorkerékpárok, buszok, teherautók, traktorok, USA nagyvasak, valamint a sport- és tuning autók berendezési napja. Többségük a Víztorony Parkban lesz elhelyezve.

Behajtás a területre: berendezési térképen „autós bejárat1” (utcára nyíló szürke vaskapu) kell a P1 jelű parkoló területére behajtani. Innen tovább az aszfaltos úton kell a TEHERPORTA kapuig menni. Itt lépteti be a biztonsági szolgálat a kiállítókat a nagy parkba. Az őrség felírja a belépő jármű rendszámát és a sofőr nevét.

Kérjük a kiállítókat, hogy az esetleges kísérőjük a P1 parkolóban várakozzon. Kísérő autóval csak indokolt esetben (pl. járási nehézség) lehet a területre behajtani. A parkba belépők korlátozásának oka: kiállítócsarnokokba belépők számának minimalizálása -biztonsági okokból. Kérjük a megértésüket!

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. Amennyiben a szerdai berendezési napon eső várható, akkor kedd délutánra előre lehet hozni az oldtimer autók érkezését. Amennyiben valakit útközben elér az eső, akkor a helyszínen van lehetőség az autó letisztítására: autómosó hely áll rendelkezésre a murvás belső parkolóban. Itt kerti csap és slag áll rendelkezésre. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak saját magának kell gondoskodnia.

A csarnokba beállást követően az autókat cseppmentesre lehet törölgetni +kötelező az autók áramtalanítás! Kérjük az autók ajtajait ne zárják be! A kormányzáras autókban a kulcsot a gyújtáskapcsolóban benne kell hagyni. Az ajtókat ne zárják be! A tűzoltó ellenőrizheti!

FIGYELEM! A kiállítócsarnokból a saját jármű beállítása és annak rendberakása után azonnal el kell hagyni a csarnokot. Ennek biztonsági oka van!

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni Kiss Tamás rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztetés, amit nem szabad elajándékozni! A beléptetésnél a karszalagot át kell adni a biztonsági őrnek, hogy ő helyezze azt fel szabályosan. (A lazán felhelyezett vagy manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza, ahogy a fesztiválokon szokás)

Az oldtimer autót kiállító tulajdonosok a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek, ami 1 személyre szóló 1 napi belépőjegy.

Autószállító rtailerek elhelyezése: „szervizút” mellett, szorosan a betonkerítés mellé állva. A trailerek leparkolását nem önállóan kell csinálni, hanem a rendező irányítását kell kérni.

Elpakolás: a rendezvény befejezését követően (vas. 18:00-20:00) csak a karszalaggal rendelkező járműtulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a körfűtőház előtti rakodási területen várakozhatnak. Itt segíthetnek az autókat trailerre felrakni, a motorokat furgonba vagy utánfutóra rakni. A csarnokból az autókat a szervezők segítenek kitolni. Kérjük az erősen füstölő járműveket ne indítsák be! A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket!

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a rendező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és emléktárgyat szeretné átadni. Mivel két kiállítócsarnok van, így 5 percenként fogjuk hol a West, hol az Orient kapuját kinyitni. Kérjük a megértésüket és a türelmüket! A keréken hazaguruló autók motorját be lehet indítani a csarnokban. Kérjük hogy az autók motorját csak a feltétlenül szükséges ideig járassák. Várakozási idő alatt a motort nem szabad járatni!

Vasárnap a kiállítás befejezése utáni elpakolási időszakot (18:00-20:00) elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy a Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a kiállítás másnapját: ápr. 17. (hétfő). Ez alól kivétel azok az autók, amik a bejárati kapuhoz közel állnak. Nekik vasárnap 18:10-kor ki kell állniuk! Hétfői napon 07:00-18:00 között lehet elvinni a parkból minden ott maradt járművet és kiállítási installációt. Az utolsó jármű elszállításáig a parkok és a kiállítócsarnokok őriztetve lesznek. Ezen a napon a Vasúttörténeti Park zárva tart.

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót (sziget) tudunk biztosítani. Kérjük az ilyen elképzelést a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő jelezze, a főszervezőnek írjon: kiss.tamas@oldtimershow.hu  

Oldtimer restaurálással, kereskedéssel és egyéb oldtimerezéshez kapcsolódó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezése a rendező által kijelölt tematikus szekcióban). A kiállítócsarnokban a bérelt sziget-stadok közepén ügyfélfogadó kialakítására van lehetőség. Itt kötelező az üzleti öltözet! A bérelt standra csak üzleti ügyfeleket lehet beengedni! (barátok fogadására a megfelelő hely pl. valamelyik vendéglátó egység a parkban)

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, telefonszám vagy mail cím. A kiállított járművekre ELADÓ cédulát vagy bármi egyebet kirakni TILOS! Ha van szép fotótabló a restaurálásról, azt ki lehet tenni, de az ilyen szándékot előre jelezni kell. Egyedi installáció vagy hangulat-kép kialakítására is van lehetőség.

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akik lekésték a márc. 20-i nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett be amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak egy másfajta részvételre van lehetőség: „OT Találkozó” (itt annak is lehetősége van rész venni egy másik oldtimer járművével, akinek a kiállítócsarnokba már van kiállítva járműve) Az OT Találkozóra előzetesen kell regisztrálni, a benevezett jármű fotójával és a jármű tulajdonos nevével, lakóhely (csak a település neve) és a tel. szám megadásával. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni.

Előzetes regisztráció hiányában nem lehet részt venni! (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra beregisztrált autó tulajdonosa díjmentesen léphet be a parkba. Az autóban szállított utasok részére belépőjegyet kell venni a lakókocsi pénztárban. Az Oldtimer Találkozó helyszíne a Vasútt. Park Víztorony Park része. Belépés a 2-es bejáraton. Időkapu a belépésre: pénteken 12:00-13:00-ig, szombaton és vasárnap 08:30-11:00-ig lehet beállni! Elkésve érkezők már nem állhatnak be a Víztorony Parkba, hiába regisztráltak. A részvételi nyilatkozatot és a berendezési térképet a rendező mailben elküldi a regisztrált résztvevőknek. Figyelem! OT Találkozóra a regisztráció határideje: április 09. (vas.) éjfélig. A jelentkezéskor meg kell adni azt a napot a három közül, amelyikre be szeretne nevezni. A napot később nem lehet módosítani.

Lehetőség van a Víztorony Parkban 3 napig is kiállítani a járművet, de az ilyen szándékot a szervezővel előre egyeztetni kell. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére +1 napijegyet. Az OT Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni.

Figyelem! Az OT Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. A rendészek által mutatott helyre kell állni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni!

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros területen kerül megrendezésre: Vasúttörténeti Park + Víztorony Park. Felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A területen mindenféle háztáji terméket meg lehet vásárolni, közvetlenül a termelőktől. Mindkét parkban sütödék lesznek, ahol frissensülteket lehet fogyasztani. Az ételek mellett kézműves sörök, borok és pálinkák is lesznek –kóstolásra és elvitelre.

2021-től a nagycsaládosok behozhatják a rendezvényre az uzsonnájukat: szendvics és tea (csak a család saját fogyasztására) A családokat a Díszkútnál „piknik park” várja. 

A hagyományőrzés jegyében a 120 éves tájházunkba betérőket meghívjuk egy szelet igazi Csabai Kolbászra! A parkban sétálva háztáji termék árusokkal is találkozhatnak a látogatók a Gaszto utcában, a Kézműves utca és a Vásártéren.

A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak azok használhatják, akik a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az útszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezt ellenőrzi és bírságol!

Az Oldtimer Show kiállításunk családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért máshol fizetni kell. Ezek: íjászat, kézműves foglalkoztató, régi termelőeszközök kipróbálása, állatetetés terményekkel, állatsimogató, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee gumiasztalok és légvár. (az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe)

Az Oldtimer Show nyitvatartása:

pénteken 12:00-18:00, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

Az elővételi jegyek árusítását beszüntettük. Jó hír, hogy a brutális infláció ellenére maradnak a tavalyi jegyárak. A jegyeket a rendezvény helyszínén, a rendezvény nyitvatartási idejében lehet megvásárolni, az alábbi fizetőeszközökkel: készpénz, SZÉP kártyák, bankkártyák.

A Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

Az esetlegesen érvénybe lépő Covid19 védelmi előírásokat be kell tartani! Remélhetőleg 2023-ban is védettségi igazolvány nélkül lesz látogatható az Oldtimer Show.

A rendezvényünkről hetente frissített információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

Közösségi média felület: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest 

Osztd meg a rendezvény plakátját és hívd meg az eseményre az ismerőseit!