Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt Oldtimeresek!

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok számunkra kiemelten fontosak. Az Oldtimer Show-n védett körülmények között biztosítunk díjmentes bemutatási lehetőséget. Itt a lehetőség bemutatkozni a nagyközönség előtt!

Idén is szép ajándékkal szeretnénk kedveskedni a kiállítóinknak. Az Oldtimer Show kiállítási részén bemutatott járművek mind bronz emlékplakettet és emblémázott sofőrsapkát fognak kapni a show utolsó napján. (Távozáskor fogja majd odaadni minden kiállítónak Kiss Tamás rendező. Aki az emléktárgyak átvétele nélkül hajt el, annak utólag nem tudjuk postázni!)

Oldtimer szépségverseny: 32db díjat fogunk kiosztani (korok, gyártók és járműfajták szerinti kategóriák +különdíjak), melyeket szakmai zsűri fog odaítélni a legeredetibb és legszebb oldtimer járműveknek. (A díjakat péntek este fogjuk a nyertes járművek elé kihelyezni.) Közkívánatra ismét szépen kidolgozott „szelep kupa”-kat adunk majd a díjazottaknak! Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer járművek jelentkezését, a friss restaurálásokat és az újonnan külföldről beszerzett oldtimereket.

Az oldtimer autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházakban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek betonbólyákkal és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók elöl. A rendezvény alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a korabeli jelmezbe öltözött hostess hölgyek vigyázzák.

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:

 • járműtulajdonos vagy a restaurátor nevét és a tel. számát kérjük megadni
 • a benevezni kívánt jármű gyártmány, típus és évjárat megadása
 • 2-3 fotó (nem nagy méret) a benevezett járműről/járművekről. A fotókat számítógéppel kell küldeni, csatolmányként. Nem okostelefonnal!

A nevezéseket ide kérjük küldeni: iroda @ oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő a kiállításra: 2021. szeptember 15.

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

 • antik autók
 • oldtimer autók (40 évnél öregebb)
 • nosztalgia autók
 • youngtimer sportautók
 • antik motorkerékpárok és oldalkocsis motorok
 • oldtimer motorok (40 évnél öregebb)
 • traktorok
 • buszok
 • teherautók
 • stabil motorok
 • veterán katonai járművek, ruházat, fegyverek

Gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, USA, magyar

(Nem tévedés a 40 éves oldtimer kor meghatározásunk! A karosszériától különálló fém lökhárító és a gumikéderes szélvédő rögzítés jellemző a régi korszak járműveire műszaki szempontból. Ezután következő -már oldtimer minősítésre vihető- autók műszaki szempontból már egy újabb kategória -véleményünk szerint, az alábbi műszaki paraméterek alapján: ragasztott szélvédő, műanyag lökhárító, ABS, légzsák, stb… nálunk youngtimer kategória

Szépen restaurált járműveken kívül az eredeti, de hiánytalan és barkácsolás-mentes állapotban megőrzött oldtimer járművek jelentkezését is szívesen vesszük. Nem csak autókra gondolunk, hanem motorokra, traktorokra, teherautókra, buszokra és veterán katonai járművekre is.

A benevezett jármű regisztrálásáról a szervező e-mailben küld visszajelzést. Ezután a kiállítandó járművek tulajdonosainak műszaki adatlap mintát küldünk, amit 5 napon belül kitöltve várunk vissza. Csak a szervező által megküldött, 1 oldalas, egységes megjelenésű adatlapot tudjuk elfogadni –átalakítás mentesen! Az adatlap elkészítésekor az alábbi lépéseket kell követni:

 1. world doc. sablon adatlapot át kell tenni a saját számítógépére. Okostelefonnal nem szerkeszthető!
 2. Meg kell nyitni a word doc. adatlap sablont, és soronként kell haladni. A régi jármű adait törölni kell, ezután a saját jármű adatait kell beírni a régi helyére.
 3. Az adatlap végén van az extrák és az érdekességek. Az extrákhoz nem muszáj írni, de az érdekességekhez igen! Ez lehet a restaurálás menete vagy a járműtípus leírása vagy egy érdekes sztori a kiállított járműről. Nem szabad bő lére engedni a leírást! Az adatlapnak 1 oldalba bele kell férni. Mindezt úgy, hogy a betű méreteket és az elrendezést módosítani TILOS!!! A minta world. doc. kiterjesztését nem szabad módosítani! Nem szabad pl. PDF kiterjesztésre megváltoztani!
 4. A módosított adatokat el kell menteni. A mentett verziót e-mailben, csatolmányként el kell küldeni a szervezőnek ide: iroda @ oldtimershow.hu A küldést csak számítógéppel szabad csinálni. NEM okostelefonnal!

(amennyiben nem a kért módon küldik az adatlapot, a regisztrációt nem tudjuk befejezni)

Ha a jelentkező elküldte részünkre e-mailben a kért adatlapot, akkor véglegesítjük a járműve részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadhatjuk el. Ha ugyanolyan jármű típussal többen is jelentkeznek, akkor a szebbiket kell választanunk mintegy előszűrő. Ha „duplikátum” típus miatt nem tudjuk kiállítani valakinek a járművét, akkor még mindig van egy bemutatási lehetőség: „OT Találkozó” a Víztorony Parkban.

(Azonos típus meghatározásra példa: pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön típusnak minősül.)

Berendezés, elpakolás:

A rendezvény területét 3 nap alatt töltjük fel járművekkel. Mindegyik napon 08:00-18:00-ig tudjuk fogadni a járműveket (egyedi esetekben 07:00-19:00-ig). A nagyobb oldtimer autók érkezését okt. 5-én kedd délután, a többi autó érkezését okt. 6-ra szerdára várjuk. Október 7-én csütörtökön lesz a motorkerékpárok, traktorok, buszok, teherautók, USA autók, katonai járművek, sport- és tuning autók elhelyezése.

Behajtás a területre:

berendezési térképen „autós bejárat1” utcára nyíló szürke színű vaskapun. Innen tovább az aszfaltos úton a TEHERPORTA kapuig.Itt lépteti be a biztonsági szolgálat a kiállítókat a nagy parkba. Az őrség felírja a belépő jármű rendszámát és a járműben tartózkodó sofőr nevét. (kiállítóktól oltási igazolványt nem kér a szervező) Kérjük a kiállítókat, hogy az esetleges kísérőjük a P1 parkolóban várakozzon. Kísérő autóval csak indokolt esetben (pl. járási nehézség) lehet a területre behajtani. A parkba belépők korlátozásának oka: kiállítócsarnokba (körfűtőház) belépők számának minimalizálása -biztonsági okokból. Kérjük a megértésüket!

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. A helyszínen autómosó hely áll rendelkezésre a murvás belső parkolóban. Itt kerti csap és slag áll rendelkezésre. Az útközben megázott járműveket itt le lehet mosni. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak magának kell gondoskodni.

A csarnokba beállást követően az autókat cseppmentesre lehet törölgetni +kötelező az áramtalanítás! Kérjük az autók ajtajait ne zárják le! A kormányzáras autókban a kulcsot a gyújtáskapcsolóban benne kell hagyni. A tűzoltó ellenőrizheti!

FIGYELEM! A kiállítócsarnokból a saját jármű beállítása és annak rendbe rakása után azonnal el kell hagyni a csarnokot. Ennek biztonsági oka van! A csarnokban fotót készíteni csak a saját járműről szabad, de csak úgy hogy a hátterében másik jármű nem látszódhat. A berendezési napokon TILOS fotót készíteni a csarnokban elhelyezett járművekről és a rendezvény területén történő készülődésről. Különösen TILOS ilyen fotókat a közösségi médiában vagy bárhol közzé tenni!! Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket!

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni Kiss Tamás rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztető, másnak továbbadni vagy elajándékozni TILOS! (a lazán felhelyezett vagy manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza, ahogy más fesztiválokon is szokás) Az oldtimer autót kiállítók a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek a hozzátartozójuknak, ami 1 személyre szóló napi belépőjegy.

Autószállító trailerek elhelyezése a „szervizút” mellett, szorosan a betonkerítés mellé állva lehet. A trailerek leparkolásakor a szervező irányítását kell kérni.

A rendezvény befejezését követő elpakoláskor (vas. 18:00) csak a karszalaggal rendelkező járműtulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a körfűtőház előtti rakodási területen várakozhatnak. Itt segíthetnek az autókat trailerre felrakni, a motorokat furgonba vagy utánfutóra rakni. A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérjük a megértésüket és az együttműködésüket!

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a rendező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és át szeretné adni az emléktárgyakat. Mivel két kiállítócsarnok van, így 10 percenként fogjuk hol a West, hol az Orient kaput nyitni-csukni. Kérjük a megértésüket és a türelmüket! A keréken hazaguruló autók motorját be lehet indítani a csarnokban. Kérjük hogy az autók motorját csak a feltétlenül szükséges ideig járassák. Várakozási időre a motort le kell állítani! 

Vasárnap a rendezvény befejezése utáni elpakolási időszakot (18:00-20:00) elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a rendezvény másnapját: okt. 11. (hétfő). Ez alól kivétel azok az autók, amik a bejárati kapuhoz közel állnak. Nekik vasárnap 18:10-kor ki kell állniuk! Hétfői napon 07:00-18:00 között lehet elvinni a parkból minden ott maradt járművet és kiállítási installációt. Hétfőn 18:00-ig a járművek őrizve lesznek a kiállítócsarnokban.

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót (sziget) tudunk biztosítani, előzetes egyeztetést követően. Kérjük az ilyen elképzelés esetén a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő vegye fel velünk a kapcsolatot ide írva: kiss.tamas @ oldtimershow.hu  

Oldtimer restaurálással, kereskedelemmel és egyéb oldtimerezéshez kapcsolódó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezés a rendező által kijelölt tematikus szekciókban). A kiállítócsarnokban a bérelt sziget-stadok közepén ügyfélfogadót létesítünk. Itt kötelező az üzleti öltözet! A bérelt kiállítási standokon nem lehet fogadni családtagokat, barátokat. Csak üzleti ügyfeleket lehet! (barátok fogadására a megfelelő hely pl. valamelyik vendéglátó egység a parkban)

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk is: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, eladó telefonszáma. A kiállított járművekre cédulát vagy bármi egyebet kirakni TILOS! Ha van szép fotótabló a restaurálásról, azt ki lehet tenni, de az ilyen szándékot kérjük előre jelezni.

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akiknek a járműve nem került beválogatásra vagy lekéste a szept. 15-i nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak egy másik fajta részvételre van lehetőségük: „OT Találkozó” (itt annak is lehetősége van rész venni egy másik oldtimer járművével, akinek a kiállítócsarnokba már van kiállítva járműve)

Az OT Találkozóra előzetesen kell regisztrálni, a benevezett jármű fotójával és a jármű tulajdonos tel. számának megadásával. Előzetes regisztráció hiányában nem lehet részt venni! (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra beregisztrált autó tulajdonosa díjmentesen léphet be a rendezvényre. Az autóban szállított utasok részére belépőjegyet kell vásárolni.

Az Oldtimer Találkozó helyszíne: Vasútt. Park-Víztorony Park része. Belépés a 2-es bejáraton. Időkapu a belépésre: pénteken 12:00-13:00-ig, szombaton és vasárnap 08:30-11:00-ig lehet beállni! Elkésve érkezők már nem állhatnak be a rendezvény területére, hiába regisztráltak. A berendezési térképet a rendező mailben elküldi a regisztrált résztvevőknek.  Figyelem! Az OT Találkozóra a regisztráció határideje: okt. 03A jelentkezéskor meg kell adni azt a napot a három közül, amelyikre be szeretne nevezni.

Az OT Találkozóra jelentkezésnél az alábbi adatokat kell megadni: benevezni kívánt jármű típusa, évjárata, rendszáma, tulajdonos neve és telefonszáma +1-2 fotó a járműről. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni.

Lehet 3 napig is a Víztorony Parkban kiállítani a járművet, de az ilyen szándékot a szervezővel előre egyeztetni kell. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére. Az OT Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni.

Figyelem! Az OT Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni! Hétvégén csak 11:00-ig lehet beállni!

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros rendezvényterületen kerül megrendezésre: Vasúttörténeti Park + Víztorony Park. Felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. Tavalyihoz hasonlóan, idén is lesz Kolbászvásár. A területen mindenféle háztáji terméket meg lehet vásárolni, közvetlenül a termelőktöl. A sütödékben disznótoros ételeket készítenek a szakácsok. 120 éves tájházunkban mindenkit meghívunk egy szelet Csabai Kolbászra! 

A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak akkor használhatók, ha a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az útszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezt ellenőrzi és bírságol!

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. Ezek: tűzoltás imitáció (tűzoltó ruhába öltöztetve), íjászat, kézműves foglalkoztató, régi termelőeszközök kipróbálása és állat etetés terményekkel, állatsimogató, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee gumiasztalok és kisalma légvár. Az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe.

Az Oldtimer Show nyitvatartása:

pénteken 12:00-18:00, szombaton 09:00-18:00, vasárnap 09:00-18:00-ig.

Elővételben a jegyeket 10%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni webshopunkban: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/  Az elővételi jegyeket 2021. okt. 3. (vas.) éjfélig árusítjuk webshopunkban. (SZÉP Kártyával csak a helyszínen lehet jegyet vásárolni) Okt. 8-től a jegyeket a rendezvény nyitvatartási idejében, a rendezvény helyszínén lehet majd megvenni, korlátlan mennyiségben. A jegyeket készpénzzel, bankkártyával és SZÉP kártyákkal is ki lehet fizetni a helyszínen. Újdonság, hogy a jegyeket érintésmentesen is meg lehet vásárolni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával, elővételben vagy a helyszínen egyaránt.

Vasúttörténeti Park éves bérletei az Oldtimer Show-ra nem érvényesek!

A rendezvény területére ételt és italt behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)

A rendezvény területén három helyen lesz felállítva nagy sütöde vendéglátó egység, ahol az ételeket szabályozott áron árusítják a Disznótoros Kolbászfesztiválunk profi vendéglátósai. A Víztorony Parkban és a Díszkútnál lévő sütödékben lehet majd fizetni az ételért is kártyákkal. Ezen kívül sok helyen lesznek élelmiszer árusok: kürtős kalács, sültkolbász, kenyérlángos, hamburger, füstölt hústermékek, sajtok, üdítő italok, kézműves sör, bor, pálinka, édesség, stb…

Covid19 tájékoztatónkat és a rendezvény házirendjét kérjük olvassák el!

Valószínű, hogy a tavaly októberihez hasonló lesz a szabályozás, miszerint csak a zárt terekben és ott kell maszkot viselni, ahol nem tartható biztonságos védőtávolság.

Az elővételben áprilisra vagy júniusra megvásárolt jegyek az októberi dátumra automatikusan érvényesek lesznek.

A fesztiválról részletes információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

és itt: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest 

Kérjük ossza meg a rendezvény plakátját és hívja meg az eseményre az ismerőseit!