Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt oldtimeresek!

2020. április 17-19-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.) kerül megrendezésre az Oldtimer Show. A rendezvény az oldtimer jármű rajongóknak és a családoknak szól. Mint azt észrevehettétek, az utóbbi években az Oldtimer Show kiállítási anyaga egyre nemzetközibbé vált. 2020-ban minden eddiginél több külföldi oldtimer tulajdonos mutatja be járművét Budapesten! A szervezők szeretnének mindig újdonságot mutatni, másrészt a határokon átnyúló oldtimeres kapcsolatokat kívánjuk erősíteni. Erre irányul a 2016. decemberben megalakult nyílt baráti társaságunk létrehozása: Magyar Oldtimer Válogatott. Tagjai számos külföldi oldtimer eseményen képviselik Magyarországot, Világháború előtti járműveikkel.

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok a szervező számára kiemelten fontosak. Az Oldtimer Show-n védett körülmények között biztosítunk bemutatási lehetőséget azoknak az oldtimer járműveknek, melyeket a tulajdonosuk a kiállításra benevez. Itt a lehetőség bemutatkozni nemzetközi közönség előtt!

Idén is szép ajándékkal szeretnénk kedveskedni a kiállítóinknak. Az Oldtimer Show kiállítási részén bemutatott járművek mind bronz emlékplakettet és egy pólót fognak kapni a show utolsó napján. (Távozáskor fogja majd odaadni minden kiállítónak a kezébe Kiss Tamás szervezző. Aki az emlékplakett és a póló átvétele nélkül hajt el, annak utólag nem tudjuk postázni!)

 

Oldtimer szépségverseny: 32db díjat fogunk kiosztani korok és gyártók szerinti kategóriákban, melyet szakmai zsűri fog odaítélni a legeredetibb és legszebb oldtimer járműveknek. (A díjakat péntek este fogja a zsűri a nyertes járművek elé helyezni.) Közkívánatra ismét szépen kidolgozott „szelep kupa”-kat adunk majd a díjazottaknak! Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer jármű tulajdonosok jelentkezését, illetve az április elejéig elkészülő friss restaurálásokat és az újonnan külföldiről beszerzett oldtimereket.

Az Oldtimer Show-n az oldtimer tulajdonosok és a restaurátorok bemutathatják járművüket a nagyvilágnak. Legyenek büszkék a munkájukra, féletett kincsükre!

 

Az autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházakban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek betonbólyákkal és kordonkötéllel lesznek elkerítve a látogatók érintése elől védve. A rendezvény alatt a kiállított járműveket a szervező biztonsági szolgálata és a jelmezes hostessek őrzik.

Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni e-mailben:

 • a tulajdonos vagy a restaurátor nevét kell megadni
 • elérhetőség
 • a benevezni kívánt jármű típusa, jármű évjárata
 • 2-3 fotó a benevezett járműről/járművekről.

A nevezéseket ide lehet küldeni: iroda@oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő: 2020. március 15.

 

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

 • oldtimer autók
 • antik autók
 • youngtimer sportautók
 • oldtimer motorok
 • antik motorok
 • traktorok
 • buszok
 • teherautók
 • stabil motorok
 • katonai járművek

gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, magyar, USA, …

 

Az Oldtimer Show-ra olyan járművek jelentkezését tudjuk fogadni, amelyek nyilvános magyarországi rendezvényen nem voltak bemutatva a rendezvény előtt 6 hónapon belül. Olyan jármű nevezését sem tudjuk elfogadni, amely az Oldtimer Show-n már bemutatásra került 3 éven belül. A benevezett jármű fogadásáról a szervező e-mailben értesítést küld. A beválogatott járművek tulajdonosainak műszaki adatlap mintát küldünk, amit 3 napon belül kitöltve kell visszaküldeni. (csak a szervező által megküldött, egységes adatlapot fogadjuk el) Ha a szervező megkapta a kért adatokat, akkor véglegesítjük az adott jármű részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadjuk el. (pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön típusnak minősülnek) Az ugyanolyan típussal később jelentkező jármű jelentkezését már nem tudjuk elfogadni a 2020-as kiállításra. Tehát egyrészt érkezési sorrend van, másrészt minőségi válogatás.

 

Berendezés, elpakolás:

A rendezvény területét 3,5 nap alatt töltjük fel járművekkel. A nagyobb autók érkezését ápr. 14-én keddre, kisebb autók érkezését ápr. 15-re szerdára tervezzük. Ápr. 16-án csütörtökön lesz a motorkerékpárok, traktorok, buszok és teherautók elhelyezése.

A szállítás napja egyedi esetben módosítható. Erre elsősorban az időjárást figyelembe véve kerülhet sor. A helyszínen autómosó hely áll rendelkezésre: murvás belső parkoló, kerti csap és slag. Autókozmetikai felszerelésről minden járműtulajdonosnak magának kell gondoskodni.

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni a rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztető jelzés, másnak továbbadni vagy elajándékozni TILOS! (manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza) Az oldtimer autót kiállítók a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek a hozzátartozójuknak, ami 1db napi belépőjegy. A rendezvény befejezését követő elpakoláskor csak a karszalaggal rendelkező tulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban -biztonsági okokból. A segítők a csarnok előtti rakodási területen várakozhatnak, itt segíthetnek az autókat trailerre, a motorokat furgonba rakni. A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Kérem a megértésüket!

Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Ennek egyrészt biztonsági oka van, másrészt a főszervező mindenkinek szeretné megköszönni a részvételt és át szeretné adni az ajándékokat: emlékplakett és póló. Mivel két kiállítócsarnok van, így Kiss Tamás 15 percenként fog hol az egyik hol a másik kapuhoz menni elköszönni. Kérjük a megértésüket és a türelmüket!

Vasárnap a rendezvény befejezése után (18:00-20:00) elpakolási időszakot elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a rendezvény másnapját, ápr. 20-át (hétfő). Ezen a napon legkésőbb 18:00 óráig kell elvinni a parkból minden járművet és a kiállítási installációkat.

 

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót is tudunk biztosítani, előzetes egyeztetés alapján. Kérjük ilyen elképzelés esetén a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Oldtimer restaurálással és kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezés a tematikus szekciókban).

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk is: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ, eladó telefonszáma. Mint tudott, a budapesti Oldtimer Show-ra nagyon sok külföldi oldtimer rajongó látogat el. Sokan közülük kereskedelmi és/vagy kapcsolat felvételi céllal jön. A rendező nem kíván közvetítőként részt venni, üzletszerzési jutalékot nem kérünk a járműértékesítések után. Az Oldtimer Show Kft. célja HIDAK építése, a magyarországi és a határokon túli magyarság, illetve minél több külföldi oldtimeres között.

 

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akiknek a járműve nem került beválogatásra vagy lekéste a nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak egy másik fajta részvételre van lehetőségük: „Oldtimer Találkozó” (Itt annak is lehetősége van rész venni másik oldtimer járművével, aki a kiállítócsarnokba már benevezte másik oldtimer járművét.) Az OT Találkozóra előzetesen kell regisztrálni, a benevezett jármű fotójával és a jármű tulajdonosának és tel. számának megadásával. Előzetes regisztráció hiányában nem lehet részt venni! (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra beregisztrált autó tulajdonosa díjmentesen mehet be a rendezvényre.

Az Oldtimer Találkozó helyszíne: Vasútt. Park-Víztorony Park része. Belépés a 2-es bejáraton. Időkapu a belépésre: pénteken 14:00-ig, szombaton és vasárnap csak délelőtt 11:00-ig lehet beállni! Utána érkezők (elkésők) már nem állhatnak be a rendezvény területére, hiába regisztráltak. Berendezési térkép itt letölthető: www.oldtimershow.hu  

Figyelem! Az Oldtimer Találkozóra a regisztráció határideje: ápr. 10. A jelentkezéskor meg kell adni a napot a három közül, amelyikre be szeretne nevezni.

Az OT Találkozóra jelentkezésnél az alábbi adatokat kell megadni: benevezni kívánt jármű típusa, évjárata, rendszáma, tulajdonos neve és telefonszáma +1-2 fotó a járműről. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni.

Lehet 3 napig is a Víztorony Parkban hagyni a járművet, de az ilyen szándékot a rendezőnek előre kell jelezni. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére. Az Oldtimer Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni.

Figyelem! Az Oldtimer Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni! Hétvégén csak 11:00-ig lehet beállni!

 

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros rendezvényterületen kerül megrendezésre. A területen felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A parkolás és a WC használat díjmentes! A parkolók csak akkor használhatók, ha a rendészet utasítása szerint parkolnak le. Ha valaki a rendészet irányítását figyelmen kívül hagyva parkol le és ezzel közlekedési akadályt okoz, annak a járművét a saját költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak az utszéli parkoló sávokban. Kérjük a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezért bírságol!

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. Ezek: tűzoltás imitáció (tűzoltó ruhába öltöztetve), íjászat, kézműves foglalkoztató a Tájház udvarban, régi termelőeszközök kipróbálása és állat etetés terményekkel, állatsimogató, arcfestés a vasútikocsi színpadon, bungee Kalandjárók Kiállítás területén. Az ingyenes programok sorban állást követően vehetők igénybe.

 

Az Oldtimer Show nyitvatartása idén bővült:

pénteken 12:00-19:00 (+2ó), szombaton 09:00-19:00 (+1ó), vasárnap 09:00-18:00-ig.

 

Elővételben a jegyeket 10%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni webshopunkban: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/  Az elővételi jegyeket 2020. ápr. 12. (vas.) éjfélig árusítjuk.

Ezután a jegyeket a rendezvény nyitvatartási idejében, a rendezvény helyszínén lehet majd megvenni. A jegyeket készpénzzel és bankkártyával, illetve SZÉP kártyákkal lehet kifizetni. A Víztorony Parkban lévő sütödében is lehet majd fizetni bankkártyával.

 

A rendezvény területére ételt és italt behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer) A rendezvény területén két helyen lesz felállítva nagy sütöde vendéglátó egység, ahol az ételeket szabályozott áron árusítják a Disznótoros Kolbászfesztiválunk profi vendéglátósai. Ezen kívül sok helyen lesznek élelmiszer árusok: kürtős kalács, édesség, hamburger, hekk, kenyérlángos, sajtok, üdítő italok, kézműves sör, bor, pálinka, …

 

A rendezvényről részletes információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

és itt: www.facebook.com / Oldtimer Show 

 

Kérjük oszd meg a rendezvény plakátját és hívd meg az eseményre az ismerőseidet!

Nézze meg a tavalyi Oldtimer Show videóját