Részvételi feltétel és tájékoztató OT gyűjtőknek és klubboknak

Tisztelt oldtimeresek!

2020 április 17-19-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.) kerül megrendezésre az Oldtimer Show. A rendezvény az oldtimer jármű rajongóknak és a családoknak szól. Mint azt észrevehettétek, az utóbbi években az Oldtimer Show kiállítási anyaga egyre nemzetközibbé vált. 2020-ban minden eddiginél több külföldi oldtimer tulajdonos mutatja be járművét Budapesten! A szervezők szeretnének mindig újdonságot mutatni, másrészt a határokon túl nyúló oldtimeres kapcsolatokat kívánjuk erősíteni. Erre irányul a 2016. decemberben megalakult nyílt baráti társaságunk létrehozása: Magyar Oldtimer Válogatott. Tagjai számos külföldi oldtimer eseményen képviselik Magyarországot, Világháború előtti járműveikkel.

A Magyarországon élő oldtimer jármű tulajdonosok és klubok a szervező számára kiemelten fontosak. Az Oldtimer Show-n védett körülmények között biztosítunk bemutatási lehetőséget azoknak az oldtimer járműveknek, melyeket a tulajdonosuk a kiállításra benevez. Itt a lehetőség bemutatkozni nemzetközi közönség előtt!

Idén is szép ajándékkal szeretnénk kedveskedni a kiállítóinknak. Az Oldtimer Show kiállítási részén bemutatott járművek mind bronz emlékplakettet fognak kapni a show utolsó napján. (Távozáskor fogja majd odaadni minden kiállítónak a kezébe Kiss Tamás rendező. Aki az emlékplakett átvétele nélkül hajt el, annak utólag nem tudjuk postázni!)

 

Oldtimer szépségverseny: 30db díjat fogunk kiosztani korok és gyártók szerinti kategóriákban, melyet szakmai zsűri fog odaítélni a legeredetibb és legszebb oldtimer járműveknek. A nagy sikerre való tekintettel ismét hatalmas „szelep kupa”-kat adunk a díjazottaknak! Várjuk az eddig rejtegetett oldtimer jármű tulajdonosok jelentkezését, illetve az április elejéig elkészülő friss restaurálásokat és az újonnan külföldiről beszerzett oldtimer járműveket.

Az Oldtimer Show-n az oldtimer tulajdonosok és a restaurátorok bemutathatják járművüket a nagyvilágnak. Legyenek büszkék a munkájukra, féletett kincsükre!

Az autók és a motorok kiállítására az Orient és a West körfűtőházakban kerül sor, tematikus szekciókba rendezve. A járművek kordonnal lesznek körbekerítve a látogatók érintése elől védve. Kiállítónak az alábbi módon lehet jelentkezni: e-mailben a tulajdonos vagy a restaurátor nevét kell megadni, elérhetősége, a benevezni kívánt jármű típusa, jármű évjárata és 2-3 fotó a benevezett járműről/járművekről.

A nevezéseket ide lehet küldeni: iroda@oldtimershow.hu  

Jelentkezési határidő: 2020. március 15.

 

Az alábbi jármű kategóriákban fogadjuk a nevezéseket:

  • oldtimer autók
  • antik autók
  • youngtimer sportautók
  • oldtimer motorok
  • antik motorok
  • traktorok
  • buszok
  • teherautók
  • satabil motorok
  • katonai járművek

gyártók szerint: Nyugat-Eu., KGST, magyar, USA, …

 

Az Oldtimer Show-ra olyan járművek jelentkezését tudjuk fogadni, amelyek nyilvános magyarországi rendezvényen nem voltak bemutatva a rendezvény előtt 6 hónapon belül. Olyan jármű nevezését sem tudjuk elfogadni, amely az Oldtimer Show-n már bemutatásra került 3 éven belül. A benevezett jármű elbírálásáról a szervező e-mailben értesítést küld. A beválogatott járművek tulajdonosainak műszaki adatlap mintát küldünk, amit 3 napon belül kitöltve kell visszaküldeni. Ha a szervező megkapta a kért adatokat, akkor véglegesítjük az adott jármű részvételét. Minden járműtípusból csak egy példány nevezését fogadjuk el. (pl. Mercedes W111 típus sedan, coupe és cabriolet verziói külön típusnak minősülnek) Az ugyanolyan típussal később jelentkező jármű jelentkezését már nem tudjuk elfogadni a 2020-as kiállításra. Tehát egyrészt érkezési sorrend van, másrészt minőségi válogatás.

 

Berendezés, elpakolás:

A rendezvény területét 3,5 nap alatt töltjük fel járművekkel. A nagyobb autók érkezését ápr. 14-én keddre, kisebb autók érkezését ápr. 15-re szerdára tervezzük. Ápr. 16-án csütörtökön lesz a motorkerékpárok, traktorok, buszok és teherautók elhelyezése.

A kiállított járművek tulajdonosai állandó belépést biztosító karszalagot kapnak, amit a jármű beszállításakor kell elkérni a rendezőtől. A karszalag biztonsági megkülönböztető jelzés, másnak továbbadni vagy elajándékozni TILOS! (manipulált karszalagokat a biztonsági szolgálat elkobozza) Az oldtimer autót kiállítók a karszalag mellé egy kísérőjegyet is kérhetnek a hozzátartozójuknak, ami napi belépőjegy. A rendezvény befejezését követő elpakoláskor csak a karszalaggal rendelkező tulajdonosok maradhatnak a kiállítócsarnokokban- biztonsági okokból. A segítők a csarnok előtti rakodási területen várakozhatnak. A létszám minimalizálása az elpakoláskor a kiállított járművek biztonságát szolgálja. Az elpakoláskor a csarnokokból csak egyenként engedjük ki a járműveket. Kérjük a megértésüket és a türelmüket! Vasárnap a rendezvény befejezése után (18:00-20:00) elpakolási időszakot elsősorban a külföldi és a vidéki kiállítóknak szeretnénk biztosítani. Kérjük a budapesti vagy Pest megyei kiállítóinkat, hogy lehetőség szerint válasszák a járművük elvitelére a rendezvény másnapját, ápr. 20-át (hétfő). Ezen a napon legkésőbb 18:00 óráig kell elvinni a parkból minden járművet és kiállítási installációt.

 

Gyűjtemények és klubok részére különálló kiállítási szekciót is tudunk biztosítani, előzetes egyeztetés alapján. Kérjük ilyen elképzelés esetén a klubvezető vagy a gyűjteménykezelő vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Oldtimer restaurálással és kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaságok részére is tudunk kiállítási lehetőséget biztosítani, kétféle módon: aktív kiállítói részvétel (fizetett kiállítóhely, reklámjoggal), passzív kiállítói részvétel (díjmentes, jármű elhelyezés a tematikus szekciókban).

A kiállított járművek adatlapjának aljára a tulajdonos kérésére rákerülhetnek az alábbi információk is: tulajdonos neve (alap esetben titkos), restaurátor neve vagy webcíme, a jármű ELADÓ és tulajdonos telefonszáma. Mint tudott, a budapesti Oldtimer Show-ra nagyon sok külföldi oldtimer rajongó látogat el. Sokan közülük kereskedelmi és/vagy kapcsolatfelvételi céllal. A rendező nem kíván közvetítőként részt venni, üzletszerzési jutalékot nem kérünk a járműértékesítések után. Az Oldtimer Show Kft. célja HIDAK építése, a magyarországi és a határokon túli magyarság, illetve minél több külföldi oldtimeres között.

 

Azoknak az oldtimer jármű tulajdonosoknak, akiknek a járműve nem került beválogatásra vagy lekéste a nevezési határidőt, esetleg olyan járműtípussal nevezett amilyet már felvettünk a kiállítandó járművek közé, azoknak másfajta részvételi lehetőséget biztosítunk: „Oldtimer Találkozó” Itt annak is lehetősége van rész venni, aki a kiállítócsarnokba már benevezte másik oldtimer járművét. Az Oldtimer Találkozó eelyszíne: Vasútt. Park-Víztorony Park része (belépés a 2-es bejáraton). Időkapu a belépésre: pénteken 13:00-ig, szombaton és vasárnap csak délelőtt 11:00-ig lehet beállni! Utána érkezők (elkésők) már nem állhatnak be a rendezvény területére. Az elkésők a P1 parkolóban parkolhatnak. Berendezési térkép letölthető innen: www.oldtimershow.hu  

Figyelem! Az Oldtimer Találkozón való részvétel is előzetes regisztrációhoz kötött, melynek végső határideje: 2020. ápr. 10. (Nem összetévesztendő más találkozókkal, ahol az OT rendszám automatikus belépési lehetőséget biztosít, előzetes regisztráció nélkül is!) Az OT Találkozóra jelentkezésnél az alábbi adatokat kell megadni: benevezni kívánt jármű típusa, évjárata, rendszáma, tulajdonos neve és telefonszáma +1db fotó a járműről. Nem csak autóval, hanem 1950’ előtt gyártott motorral is be lehet nevezni. Azt is meg kell adni melyik napon akar részt venni a tulajdonos a járművével az Oldtimer Találkozón. Lehet 3 napig is a Víztorony Parkban hagyni a járművet, de az ilyen szándékot a rendezőnek előre kell jelezni. Utóbbi esetben a tulajdonos állandó belépést biztosító karszalagot kap az Oldtimer Show hétvégéjére. Az Oldtimer Találkozóra beregisztrált jármű tulajdonosa a jelzett napon díjmentesen léphet be az Oldtimer Show-ra. Csak az utasainak kell megváltani a belépőjegyet. Az Oldtimer Találkozóra nem tudunk korlátlan számú járműnek helyet biztosítani, ezért kérjük csak olyan járművet regisztráljanak be, amivel biztosan el tudnak jönni a jelzett napon. Ha a helyet lefoglalja valaki és mégsem jön el, akkor legközelebb nem fogjuk beregisztrálni. Figyelem! Az Oldtimer Találkozó területére csak egyszer lehet beállni. Egy napon belül nem lehet többször ki és beállni!

 

Látogatói információk:

Az Oldtimer Show 10 hektáros rendezvényterületen kerül lebonyolításra. A területen felügyelt parkolók és számos látványosság várja az érdeklődőket. A parkolás és a WC használat díjmentes! (A parkolók csak akkor használhatók, ha a rendészet utasítása szerint parkolnak le.) A Tatai úton és a környékén hétvégén díjmentesen parkolhatnak azok az autók, amelyek nem kívánják igénybe venni a rendezvény parkolóit. A helyszín környéki utcákban kérjük, hogy csak a kijelölt parkolósávokban parkoljanak. Kérjük továbbá, hogy a kapubejárókba és a zöld felületre ne álljanak! A Közterület Felügyelet ezért bírságol!

 

Az Oldtimer Show nyitvatartása idén bővült: pénteken 12:00-19:00 (+2ó), szombaton 09:00-19:00 (+1ó), vasárnap 09:00-18:00-ig.

Elővételben a jegyeket 10%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni webshopunkban: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/  Az elővételi jegyeket 2020. ápr. 12. (vas.) éjfélig árusítjuk. Ezután a rendezvény nyitvatartási idejében, a helyszínen lehet majd megvenni a jegeket. A jegyeket készpénzzel és bankkártyával, illetve SZÉP kártyákkal és Erzsébet Utalvánnyal lehet kifizetni.

A rendezvényről részletes információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu 

és itt: www.facebook.com / Oldtimer Show 

Kérjük oszd meg a rendezvény plakátját és hívd meg az eseményre az ismerőseidet!

Nézze meg a tavalyi Oldtimer Show videóját