Akik már ismerik az Oldtimer Show-t, azok tudják, ez nem csak egy oldtimer autó kiállítás. Olyan oldtimer jármű kiállítás ez, ami nem csak autót jelent, hanem motort, teherautót, buszt, traktort, gőzmozdonyt, vasúti kocsit, kerékpárt, stabil motort és katonai járművet. Minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb vagy legeredetibb példányt. Így is kb.500 oldtimer járműtípus bemutatására kerül sor minden évben, ami világviszonylatban is ritkaság.

De mitől lesz ez a rendezvény egy show? Attól, hogy fesztiválszerű kavalkád és sokszínűség fogadja a látogatókat. Olyan sok programot és látványosságot láthatnak nálunk, hogy úgy fogják érezni valami biztosan kimaradt. A kiállítási anyag összeállításánál arra törekszünk, hogy a világon minden korban létezett, mindenfajta gyártmányt bemutassunk. A különböző korok nosztalgia stílusának a teljes körű átélése a cél. A járművek mellett megjelenik nálunk a korabeli ruházat, frizura divat, zenevilág, építészet, képzőművészeti emlékek, veterán katonai fegyverek és felszerelések.

Az Oldtimer Show egy időutazás. Olajos szagú mozdony körfűtőházban nézelődhetnek a látogatók, a külső területeken pedig megcsapja őket a gőzmozdony füstje, felkapják a fejüket amikor füttyent a gőzös. A régi traktorokat az öreg szakik beindítják, pöfögtetik a stabil motorokat. A szerencsés látogatók hallhatják a mással össze nem téveszthető Csepel dízelmotor csörömpölését, de akár versenyautó beindítást is. Minden emberi érzékszervre hatni akarunk!